r
Nosalty Logó

Pónis répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pónis répatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

606
Kalória
8.2g
Fehérje
73.2g
Szénhidrátok
32.2g
Zsír
47.8g
Víz
62.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
49.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2953 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    386.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6703.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    3566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.9 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35434 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  2. Lassan folyatva hozzáadjuk az olajat.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket.
  4. Majd a répa és a dió következik, keverjük jól össze.
  5. A kivajazott, lisztezett pónis formába öntjük.
  6. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig, tűpróba!
  7. A marcipánt egy részét barnára színezzük be, és kinyújtjuk. Ezzel borítjuk be az egész tortát, az oldalánál a felesleget levágjuk.
  8. Majd következik a sörénye. A megmaradt barna marcipánhoz adunk egy kis fekete por ételfestéket. Mikor kinyújtjuk, a sütőpapíron formára vágjuk, és rátesszük a tortára.
  9. A kantárhoz sárgára színezzük a marcipánt, és csíkokat formázunk belőle, majd a tortára helyezzük.
  10. Végül a szemét csináljuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mivel kisfiam "lómániás", így egyértelmű volt, hogy valamilyen lovas tortát csinálok majd neki a szülinapjára. Sokat böngésztem, mire megtaláltam ezt a pónifejes tortaformát. Mivel nem magas falú, így nem tudtam volna 3 felé vágni, így azon gondolkodtam, hogy olyan tészta recept kell, amit nem kell tölteni. RÉPATORTA!!! Ez az!! De milyen?? És akkor megtatáltam Nana Gyömbéres répatorta receptjét, ami tökéletesnek tűnt. Nem mondtam meg a vendégeknek, hogy répatorta, amit esznek, de mindenki el volt ájulva, hogy milyen finom, mikor meg elárultam, hogy mit is ettek, leesett az áluk.:)) A kifiamnak is nagyon tetszett, és ez minden fáradozást megért.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!