r
Nosalty Logó

Pónis répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pónis répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2953 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    386.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6703.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    3566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.9 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35434 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  2. Lassan folyatva hozzáadjuk az olajat.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket.
  4. Majd a répa és a dió következik, keverjük jól össze.
  5. A kivajazott, lisztezett pónis formába öntjük.
  6. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig, tűpróba!
  7. A marcipánt egy részét barnára színezzük be, és kinyújtjuk. Ezzel borítjuk be az egész tortát, az oldalánál a felesleget levágjuk.
  8. Majd következik a sörénye. A megmaradt barna marcipánhoz adunk egy kis fekete por ételfestéket. Mikor kinyújtjuk, a sütőpapíron formára vágjuk, és rátesszük a tortára.
  9. A kantárhoz sárgára színezzük a marcipánt, és csíkokat formázunk belőle, majd a tortára helyezzük.
  10. Végül a szemét csináljuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3078
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel kisfiam "lómániás", így egyértelmű volt, hogy valamilyen lovas tortát csinálok majd neki a szülinapjára. Sokat böngésztem, mire megtaláltam ezt a pónifejes tortaformát. Mivel nem magas falú, így nem tudtam volna 3 felé vágni, így azon gondolkodtam, hogy olyan tészta recept kell, amit nem kell tölteni. RÉPATORTA!!! Ez az!! De milyen?? És akkor megtatáltam Nana Gyömbéres répatorta receptjét, ami tökéletesnek tűnt. Nem mondtam meg a vendégeknek, hogy répatorta, amit esznek, de mindenki el volt ájulva, hogy milyen finom, mikor meg elárultam, hogy mit is ettek, leesett az áluk.:)) A kifiamnak is nagyon tetszett, és ez minden fáradozást megért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...