r
Nosalty Logó

Poharas diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Poharas diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    452.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    219 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6677.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    3100 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 6499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint kikeverjük a cukorral.
  2. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Jól elkeverjük.
  3. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a diót.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a kész masszát, és a tetejét megkenjük baracklekvárral.
  5. Majd megszórjuk durvára vágott dióval.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25*30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29780
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 18.

Ajánló

A diót lehet mogyoróval helyettesíteni. Nagyon finom úgy is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család szereti a diós sütiket, és ez a fajta nagyon egyszerű és gyorsan kész van, ezért szeretem. 

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...