Pofonegyszerű sült szelet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hús
-
200g sertéstarja372 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
17g olívaolaj150 kcal
-
0g só0 kcal
Szósz
-
2g finomliszt7 kcal
-
80g alaplé6 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
Saláta
-
200g salátakeverék26 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g sherryecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
639
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hús
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
Szósz
-
10g finomliszt36 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
13 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Saláta
-
1000g salátakeverék130 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
10g sherryecet2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3193
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hús
-
39g sertéstarja72 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0g só0 kcal
Szósz
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
15.6g alaplé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
Saláta
-
39g salátakeverék5 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0.4g sherryecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 334.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4003 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 920 micro
-
Lut-zea 2446 micro
Összesen
639
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 189.4 g
Zsír
-
Összesen 251 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5404.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 2255 mg
-
Nátrium 1954 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1670.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1692 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 1100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 735 micro
-
Kolin: 825 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20014 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 12232 micro
Összesen
3193
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 179 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Hús
-
kurkuma ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Szósz
-
1 csapott ek finomliszt
-
4 dl alaplé
-
1 teáskanál mustár
-
1 ek sűrített paradicsom
Saláta
-
1 kg salátakeverék
-
5 ek olívaolaj
-
2 ek sherryecet
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Hús
- Az ujjnyi szeletekre vágott, tisztított tarját kedvünk szerinti fűszerekkel (én ezeket használtam: kurkuma, paprika, kömény, kakukkfű, bors) olajban pácoljuk hűtőben 2-3 napig.
- Sütés előtt kivesszük a hűtőből, és hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre.
- Forró serpenyőben extra zsiradék hozzáadása nélkül, oldalanként nagyjából 2 perc alatt pirosra sütjük, előtte megsózzuk. Sütés után a szeleteket pihentetjük (mire kész vagyunk a szósszal és a salival, pont eleget pihentek;) ).
Szósz
- A visszamaradt zsiradékon az ízekkel teli serpenyőben gyorsan megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a mustárt és a 4 dl alaplevet (jobb esetben maradék húsleves, rosszabb esetben húsleves kockás forró víz:)).
- Forrásig hevítjük. Egy jól záródó kis üvegcsében szoktam erősen összerázni a lisztet egy falatnyi hideg vízzel (így pikk-pakk homogén lesz), és ezzel sűrítjük a szószt.
- Ízlés szerint 1 kanálnyi melaszos barna nádcukrot oldhatunk még fel a szószban, ez remekül elmélyíti az ízeket és sötétíti a kész mártást.
- 2 perc takarékon főzés után egy kínálótálba szűrjük egy apró lyukú szűrőn keresztül (ez megfogja az esetlegesen benne maradt lisztcsomókat, húsdarabkákat, kicsapódott mustárt, stb.)
Saláta
- Megint csak a jól zárható üvegedénykénkhez nyúlunk: ebben alaposan összerázzuk, shake-eljük gyakorlatilag a sót, borsot, mustárt, olívaolajat és ecetet.
- Kedvünkre való friss, vegyes, mosott vágott salátára öntjük a dresszinget, és ehetünk is.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12070
- Feltöltés dátuma: 2017. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Bármilyen kedvünkre való hússal. Típustól függően más előkészítést igényel, de az esetek 80%-ában elmondható, hogy 2 napos fűszeres, olajos pácolás után süthető. Rapid. Ez a recept tarjával készült, de néha csirkemellel, marha hátszínnel, báránycombbal, stb. is szoktam.