r
Nosalty Logó

Pizzás leveles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizzás leveles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2680 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1449 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 2680 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    672 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdésnek előkészítjük a hozzávalókat. A leveles tésztát korábban kivesszük, hogy kiolvadjon. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk. A bacont vékony csíkokra, a hagymát és az olajbogyót apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Kevés olajon lepirítjuk a bacont, majd a hagymát. Ezután megy rá a paradicsom, és lehet ízlés szerint fűszerezni. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik (pici liszttel lehet rajta gyorsítani). Levéve a tűzről hozzáadjuk az olajbogyót.
  3. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a raguval, megszórjuk sajttal, majd derelyevágóval felszeleteljük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd forró, 200-220 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1710
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor felvettek az új iskolámba, az igazgató asszony meghívott egy kerti partira, hogy ismerkedjek a kollégákkal. Valami gyors, sós sütit akartam vinni. Ez sült ki az otthon talált alapanyagokból. Hamar elfogyott. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...