r
Nosalty Logó

Pizzás csiguszok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adelka05
Pizzás csiguszok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 10104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    284.8 g

Zsír

  • Összesen
    561.2 g
  • Telített zsírsav
    333 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17290 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    3667 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    3114 mg
  • Nátrium
    9616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    954.1 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4832 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4755 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 10104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Először is vajalapot kell készítenünk. A vajat összegyúrjuk 20 dkg liszttel. 14 dkg-t leveszünk belőle, és félrerakjuk a tésztához. A maradékból négyzetet formázunk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd jól összekeverjük. A maradék lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a maradék vajat és az élesztőt keveréket, majd jól összegyúrjuk. Deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle, és keresztet vágunk a tetejébe, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
  3. A tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban kinyújtjuk a tésztát, mint egy X-et. Helyezzük rá a vajalapot, és ráhajtogatjuk a tésztát. Elkezdjük kinyújtani a tésztát. Ha ez megvan, SZIMPLÁN behajtjuk a tésztát, ami annyit takar, hogy a tésztát széltében 3 részre osztjuk, 2/3-ig behajtjuk, majd a másik 1/3-ot ráhajtjuk a behajtott tésztára. Újra kinyújtjuk a tésztát, most pedig DUPLÁN fogjuk hajtogatni. A tésztát 4 részre osztjuk, 2 oldalról behajtjuk a feléig, majd újra félbehajtjuk. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és újra hajtogatunk rajta egy duplát, majd visszarakjuk a hűtőbe újabb fél órára. Amíg a tészta pihen, megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket, ha kihűlt, összekeverjük a már felkockázott sonkával és a lereszelt sajt felével.
  5. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, majd megszórjuk a zöldséges-sonkás-sajtos keverékkel, és lazán feltekerjük.
  6. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sajtot szórunk a tetejére, és még fél órát kelesztjük.
  7. 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3173
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás csiguszok
adelka05 7 recept

A pizzás csiga nálunk az egyik legnagyobb kedvenc. Frissen vagy akár másnap is isteni puha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...