r
Nosalty Logó

Pizzás csigakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szintia
Pizzás csigakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

Összesen 564 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

Összesen 4500 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 564 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    3145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 4500 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2975 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzakrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót.
  3. Miután az élesztőm szépen felfutott hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem.
  4. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik.
  5. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztom. A további masszírozást, egyre több hólyagocskával hálálja meg, amitől még levegősebb, puha tésztát kapok.
  6. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  7. Elkészítem a pizzakrémet: pici olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforralom.
  8. A megkelt tésztát átgyúrom és megfelezem, az alábbi módon két cipót készítek.
  9. Most jön a Tészta-Origami!:)
  10. A megkelt tésztát vékonyra és hosszúkás téglalap alakúra nyújtom.
  11. Nagyon vékonyan(!) megkenem pizzakrémmel.
  12. Majd a rövidebb oldalait a tészta feléig visszahajtom, ahol azok érintkeznek.
  13. Nagyon vékonyan(!) megkenem pizzakrémmel.
  14. Az érintkezési vonal mentén félbehajtom és óvatosan, ujjnyi vastagra kinyújtom.
  15. Nagyon vékonyan(!) megkenem pizzakrémmel.
  16. A rövidebb oldalánál kezdve, szorosan feltekerem.
  17. Kivajazott tepsibe teszem úgy, hogy a hajtásvonal alulra kerüljön.
  18. Éles késsel mélyen bemetszem a cipó tetejét.
  19. Letakarom, egy órát kelesztem.
  20. Pizzakrémmel szépen lekenem az egész cipót.
  21. Előmelegített, forró sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
  22. Rácson hagyom kihűlni.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 38670
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Maci gyönyörű kenyerét látva, beindult a fantáziám! Jól bevált pizza alaptésztámat a nála látott technikával hajtogattam, miközben minden egyes réteget pizzakrémmel kenegettem.

Hozzávalók

A tésztához

A pizzakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...