r
Nosalty Logó

Pizzás csiga vagy pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli_R
Pizzás csiga vagy pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5584.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    3859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 2262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízzel összekeverjük a cukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Amíg az élesztőre várunk, összeöntjük a maradék hozzávalót. Én úgy szoktam, hogy kimérem a lisztet, beleteszem a cukrot, a sót és a borsot (aki szeretne, tehet bele oregánót is), majd jó alaposan elkeverem a száraz hozzávalókat. Ha jól összekevertem, mélyedést csinálok a liszt közepébe egy kanállal, hogy oda önthessem az olajat. Lehet használni olívaolajat is, vagy keverni a kettőt, de csak mértékkel! Elsőre maximum 2 evőkanállal tegyünk a lisztbe, mert még ott van az élesztős víz is.
  3. Ha felfutott az élesztő, akkor a habját kezdjük el átkanalazni a lisztre. Elsőre én ilyenkor még szoktam hozzá tenni nagyjából 3-4 evőkanálnyit a vízből is, de itt is mértéket kell tartani, hogy ne egy ragacsos massza legyen a végén. Inkább apránként adjuk hozzá az élesztős vizet, míg gyúrjuk.
  4. Amint elkezd magától leválni a kezünkről a tészta, jöhet az izommunka. Nagyjából 5-7 percig szoktam dagasztani. Hogy megfelelő-e a tészta, úgy szoktam megnézni, hogy labdává gyúrom, alulról rászorítok, majd az egyik ujjamat belisztezem, és finoman belenyomom a tésztába. Ha rugalmasan visszaugrik a tészta, akkor tökéletesen sikerült a dagasztás.
  5. Meleg helyen 1,5-2 órán át kelesztjük, ennyi idő alatt gyönyörűen megkel.

A feltéthez

  1. Ha megkelt a tészta, akkor (pizzához) 4 felé szedjük, és egyesével nekiállunk mindegyiket megrakni a feltéttel, ha csigákat szeretnénk, akkor az egészet egyben nyújtjuk ki lisztezett deszkán (mind a kettőnél kb. 1 cm vastagra nyújtjuk). Mindenki ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, szerintem nincs olyan, hogy rossz választás.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a csemegekukoricát, a szalámit, sonkát, majd reszelünk rá sajtot. Mindenki saját szájíze szerint annyit tesz rá, amennyit szeretne, de majd a feltekert csigák tetejére is kerül még sajt. Ezután óvatosan feltekerjük a tésztát (itt be lehet tenni a hűtőbe 1-2 órára, de szerintem felesleges), majd nagyjából 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, és szép sorban egymás mellé fektetjük a tepsin, ahol megszórjuk még sajttal a tetejüket. Ne rakjuk őket túl közel egymáshoz, mert megnőnek majd a sütőben!
  3. Ha elkészültünk a feltéttel, akkor előmelegített sütőbe toljuk a pizzát/csigákat, majd 200 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem barnulnak/a sajt el nem olvad. Ne felejtsünk el sütőpapírt használni, amennyiben szükséges.
  4. Ha már kinézetre szépek és az illatuk is jó, kivehetjük a sütőből a tepsit, hogy nekiálljunk az újabb adagnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2408
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekig kerestem a tökéletes pizzatésztát, de valahogy sosem lett finom. Vagy az íze volt rossz, vagy túl keményre sült, vagy nem kelt meg... pár éve viszont megtaláltam ezt a receptet, kicsit átalakítottam, és azóta nincs olyan hónap, hogy ne kelljen vagy pizzát, vagy pizzás csigát csinálnom. Igen, ez a recept mind a kettőhöz megfelel, és isteni finom :) Ebből az adagból 4 tepsinyi pizza jön ki, vagy nagyjából 50-60 pizzás csiga.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...