Pizzás babka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
30g tej17 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
21g vaj152 kcal
Feltétek
-
19g paradicsomszósz5 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
19g paprikás szalámi92 kcal
-
0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
612
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
240g tej134 kcal
-
23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
170g vaj1219 kcal
Feltétek
-
150g paradicsomszósz36 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
150g paprikás szalámi740 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
4888
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
15.3g tej9 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
Feltétek
-
9.6g paradicsomszósz2 kcal
-
12.8g mozzarella38 kcal
-
9.6g paprikás szalámi47 kcal
-
0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
311
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1584.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 1147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2605 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
612
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 282.6 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12673.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1480 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 9174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1709 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 771 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 20843 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
4888
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 809.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1332 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
240 ml tej
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek cukor
-
2 db tojás
-
500 g finomliszt
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál fokhagymapor
Feltétek
-
150 ml paradicsomszósz
-
200 g mozzarella
-
150 g paprikás szalámi
-
2 teáskanál pizza fűszerkeverék
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Tészta
- A tésztához összekeverjük egy nagy keverőtálban a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, a fokhagymaport, majd hozzáadjuk langyos tejet és a 2 egész tojást. Összedolgozzuk, végül apránként beleadagoljuk a puha vajat is.
- Alaposan kidagasztjuk a tésztát, és cipót formázunk belőle, majd lefedve 40-50 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 1 centi vastag téglalapra nyújtjuk.
Feltétek
- A kinyújtott tésztát megkenjük mindenhol a paradicsomszósszal, megszórjuk pizzafűszerrel és reszelt sajttal, majd szépen egyenletesen elosztjuk rajta a szalámikarikákat.
- Meglocsoljuk az egészet egy kevés olívaolajjal, majd a hosszabbik oldalától elkezdve feltekerjük, és egy éles késsel hosszában kettévágjuk a tekercset. Próbáljuk meg minél szorosabban összefonni a két rudat, ügyelve arra, hogy a töltelékes rész felfele nézzen. Így kapjuk meg a babka jellegzetes külsejét.
- A fonat két végét behatjuk önmaga alá, és egy határozott mozdulattal áttesszük egy kivajazott-kilisztezett, hosszúkás kenyérsütő formába. Letakarva még 30 percig kelesztjük.
- Sütés előtt megszórjuk sajttal és pizzafűszerrel a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
- Mielőtt felvágjuk, hagyjuk hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 1938
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 07.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Az élesztő legjobb felhasználási módja az emberiség történetében a babka és a pizza házassága. A gazdag, vajas kalácstészta olasz ízekkel találkozik ebben a pikáns pizzababkában. Lépjünk túl egy kicsit a csokoládés verzión, és tekerjük a kedvenc pizzafeltéteinket a tésztába. A lehetőségek tárháza végtelen. Sajnos nem mi találtuk fel a spanyol viaszt, a pizzababka már létezik, és számos recept kering róla az interneten, de ezek meglepő módon pizzatésztát használnak alapként, szóval ezeket inkább nevezzük pizzás kenyérnek.. Ha pizzababkáról beszélünk, akkor kizárólag babka-/kalácstésztát illene használni, amitől igazán foszlós és puha lesz. Így tettünk mi is!