r
Nosalty Logó

Pizza Marzocco konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Marzocco konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1016 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 2033 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 236 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1016 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2033 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2347 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet még szárazon összekeverjük a grízzel és a sóval, majd a közepére kis "krátert" formázunk.
  2. A vízben feloldjuk az élesztőt, és a mélyedésbe öntjük. Az olajat is.
  3. Nyugodt, lassú mozdulatokkal, az ujjaink hegyével (mint egy gereblye) összeállítjuk a tésztát, és amikor a liszt felvette a folyadékot, összegyúrjuk, amíg szép, sima felületű tésztát nem kapunk. Hamar el fog válni az edény falától, és nem fog a kezünkhöz sem ragadni.
  4. Labdát formázunk belőle, meglisztezzük, lefedjük (én folpackkal szoktam), és legalább 3-4 órát pihentetjük, kelesztjük. Azt is lehet, hogy rögtön kettévágjuk, és két lasztit kelesztünk (mivel két adagról van szó).
  5. Szósz
  6. A sűrített paradicsomot felöntjük 1,5-2 dl (attól függ, milyen sűrűn szeretjük) vízzel vagy csontlével (nekem mindig van a mélyhűtőben), megsózzuk, és összefőzzük. Ha híg, tovább főzzük, és sűrűsödni fog, ha pedig sűrű, vizet öntünk hozzá.
  7. Ha a főzés vége felé járunk, beleszórjuk a bazsalikomot, a kakukfüvet és a csilit. Itt nem írtam mennyiséget, mert ez tényleg ízlés dolga.
  8. Pizza összeállítása
  9. Lisztezett deszkán vagy a konyhapulton kettévágjuk a tésztát (mert két pizzát készítünk), és kézzel vagy sodrófával vékony, kör alakúra kinyújtjuk. Az első pár alkalommal nem javaslom a kézzel való bűvészkedést. Azzal majd akkor kezdjünk el kísérletezgetni, ha elég jól érezzük a tészta anyagát (szokták mondani így is: textúráját... :)). Addig nyújtsuk, amíg jó vékony nem lesz (28-30 cm-es átmérőjű kört képzeljünk el).
  10. Lapos tepsibe sütőpapírt terítünk, és rátesszük a tésztát. Megkenjük 4 evőkanál szósszal, szép sorjában ráhelyezzük a szeletelt gombát, majd a szalámi szeleteket, az apróra vágott olajbogyót, végül pedig a lereszelt mozzarellát.
  11. A sütőt 200 fokra melegítjük (gázos sütőben nem tudom, hányas fokozat), és a már meleg sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28-30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1573
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan pizzát, ami vékony, ropogós, de mégis puha, nehéz találni. Ez a tészta ilyen lesz, és a sütődben is elkészül, valószínűleg legalább olyan finom lesz, mint amit házhoz szállíttatnál. Fontos, hogy sokáig keleszd azért, hogy a sütőben már ne keljen új életre, és szép vékony maradjon. Akkor sem lesz semmi baja, ha reggel összeállítod, és mire este hazamégy a munkából, akkor nyújtod ki. Kb. 6-8 perc alatt össze lehet gyúrni, és a nap folyamán bármikor kisütheted... Ez a mennyiség két 28-30 cm-es pizzához elég. A költséget két adagra adtam meg. Feltétként tehetsz rá bármit, amit csak akarsz, de nagyjából ezek a mennyiségek legyenek. Igen, tudom hajlamosak vagyunk két-háromszor ennyi cuccot rápakolni, de hidd el, hogy teljesen felesleges (ha kipróbáltad így, rájössz, hogy így nem csak olcsóbb, de az íze is jobb:)).

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...