Pizza alla Boss - kövön sütött
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
69g víz0 kcal
-
6 kcal
A szószhoz
-
22g tejföl43 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
13g bacon49 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
25 kcal
-
13g szalámi62 kcal
-
0g chili0 kcal
-
11g lilahagyma4 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
11g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
550g víz0 kcal
-
14g instant élesztő46 kcal
A szószhoz
-
175g tejföl347 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
100g bacon393 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
0g chili0 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
32.9g finomliszt120 kcal
-
8.2g rétesliszt30 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
22.6g víz0 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
A szószhoz
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.1g dijoni mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
4.1g bacon16 kcal
-
4.1g mozzarella12 kcal
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
-
4.1g szalámi20 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
8.2g póréhagyma2 kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 992 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.7 g
Zsír
-
Összesen 192 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12493.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 398 mg
-
Kálcium 1540 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2238 mg
-
Nátrium 7936 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 803.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1016 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1866 micro
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
20 dkg rétesliszt
-
1 ek só
-
4 ek olívaolaj
-
5.5 dl víz
-
2 tasak (7 gr) instant élesztő
A szószhoz
-
175 g tejföl
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A feltéthez
-
10 dkg bacon
-
10 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán sajt
-
10 dkg szalámi
-
2 db chili
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 db póréhagyma
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg elválik a kezünktől. 45 percig kelesztjük.
- Ezalatt az idő alatt elkészítjük a szószt. A fűszernövényeket apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük.
- Közben a sütőben 220-240 fokra melegítjük a gránitlapot.
- Ha a tésztánk kb. kétszeresére kelt, négyfelé vágjuk. Nem kell gyúródeszka, kézzel kihúzogatjuk méretre. Mivel a tésztánk rugalmas, könnyű dolgozni vele.
- Kivesszük a sütőből a sütőlapot ráccsal együtt. Rétesliszttel megszórjuk a forró gránitlapot, ráhelyezzük a tésztát.
- A tetejét megkenjük szósszal. A felszeletelt alapanyagokat ízlés szerint a tetejére szórjuk.
- Visszatesszük a pizzánkat, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10863
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.
Ajánló
Beszereztem egy 30x40-es gránit sütőlapot. Hogy a pizza még finomabb legyen, most már ezen sütöm. Előtte ajánlatos jól felmelegíteni, de vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat. Ezzel a gránitlappal kicsit jobban hasonlít az eredeti kövön vagy kemencében sült pizzához.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Számomra ez az igazi pizzatészta. Bár soha sem szerettem túlságosan a pizzát, a családom nagyon szereti, ezért megsütöttem nekik az "igazit".És talán ami a legfontosabb "nekem", hogy ha még nem próbáltad ki mozzarellával, most kostóld meg!Egyszerűen, ahogy az egyik barátom mondaná parádés lesz tőle! Tudom rengeteg minden tehetünk rá, de ha egy picit is illik a képbe, érdemes egyszer....... Csak lazán finoman szétszedni nagyobb darabokra és rádobálni! Amikor kivettük a sütőből az jutott eszembe ez szörnyen rossz húzás volt! Hol van? Természetesen az első szelet után már pontosan megtudtam volna határozni hol is lehet!