r
Nosalty Logó

Pizza ahogy bjkata készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Pizza ahogy bjkata készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1934 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6231.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7735 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 2970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    696 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorralés egy kanálnyi liszttel.
  2. Egy tálban összekeverjük a többi lisztet a sóval és a pizza fűszerkeverékkel.
  3. Ha felfutott az élesztő, hozzákeverjük a fűszeres liszthez. (Kenyérsütőben is dagaszthatjuk, keleszthetjük!)
  4. A dagasztás végén a 2-3 ek olajat is hozzáadjuk.
  5. Ha túl kemény a tészta, akkor egy kevés langyos vizet adunk hozzá.
  6. Nagyon kellemes tapintású, közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  7. Amíg a tészta pihen a lezárt kelesztőtálban, addig felszeletelhetjük a feltéthezvalókat.
  8. A félkarikákra vágott hagymát érdemes egy kis edényben megszórni egy -egy csipet sóval és cukorral, összekeverni, hogy kicsit puhuljon, mert akkor sokkal finomabb lesz a pizzán.
  9. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük.
  10. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk,olajos kézzel a levegőben kinyújtjuk, a kiolajozott formákban szépen eligazítjuk.
  11. Pizzakrémmel és ketchuppal vékonyan megkenjük a tésztákat, majd a kolbászt, paradicsomot, kukoricát, hagymát és a bazsalikomdarabokat rárakjuk.
  12. Előmelegített forró sütőben, 220-230 fokon hőlégkeveréssel pizzaállványonegyszerre megsüthetjük mind a négy pizzát. 10-12 perc után kivesszük, és rászórjuk a reszelt sajtot. Még 3-4 perc sütés, és a sajt is ráolvad a hihetetlenül finompizzánkra.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6305
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta sütök pizzát a családomnak, a változás csak annyi, hogy 1-2 éve kaptam a lányomtól egy sütőbe helyezhető pizzaállványt, ami megkönnyíti a sütést, mert így egyszerre készül el mind a négy pizza. Ha ketten, hárman készítjük a pizzákat, akkor az összes előkészület kb. egy óra. (Gyúrással, kelesztéssel, szeleteléssel, felrakással együtt.)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...