r
Nosalty Logó

Pizza 20. - mini, burgonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizza 20. - mini, burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1571 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1571 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8737.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    2534 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    3073 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1086.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    887 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    2796 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 6281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3117 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
  3. Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Közben a hagymákat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékon megpirítjuk, felöntjük pici vízzel, hogy puhára főjjön.
  6. Mikor késznek látjuk, ráöntjük a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
  7. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a pizzafűszert.
  8. Addig meg is kel a tésztánk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 5 cm átmérőjű csészével, kiszúróval korongokat szaggatunk.
  9. Teszünk rájuk 1-1 kanálnyi mártást, majd ízlés szerint több-kevesebb sajttal megszórjuk.
  10. Előmelegített sütőben a tészta pirulásáig, illetve a sajt olvadásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8709
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedveskedni akartam a fiúknak valami pizzaszerűvel. A fiam ugyanis hetekig el lenne, ha csak pizzát kapna. Én viszont krumplis pogácsát ettem volna már régóta. Úgyhogy jött az ötlet, hogy csináljam együtt a kettőt! Hát, nem bántam meg! A krumplitól nagyon puha lett, a levegőn is még 2 napig puha, nem szárad ki. Legközelebb is így fogom készíteni, mert nagyon finom, és a fiam szerint jobb is így, mert jobban kézrefogható, mint egy nagy szelet pizza.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...