Pizza 20. - mini, burgonyás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
38g tej21 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
62 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
75g sajt264 kcal
Összesen
1571
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
150g tej84 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
300g sajt1056 kcal
Összesen
6281
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
36.1g finomliszt132 kcal
-
21.7g burgonya13 kcal
-
2.2g sertészsír20 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
10.8g sűrített paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
10.8g sajt38 kcal
Összesen
228
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2184.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 271.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 21573 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
1571
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.5 g
Zsír
-
Összesen 177.5 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8737.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 435 mg
-
Kálcium 2534 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 569 mg
-
Foszfor 3073 mg
-
Nátrium 2060 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 941.3 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1086.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1328 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 887 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 1094 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 2796 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 86292 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
6281
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3117 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
60 dkg burgonya
-
4 ek sertészsír
-
5 dkg élesztő
-
1.5 dl tej
-
2 teáskanál cukor
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
A tetejére
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
300 g sűrített paradicsom
-
2 ek pizza fűszerkeverék
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
- Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
- Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Közben a hagymákat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékon megpirítjuk, felöntjük pici vízzel, hogy puhára főjjön.
- Mikor késznek látjuk, ráöntjük a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
- Levesszük a tűzről, és belekeverjük a pizzafűszert.
- Addig meg is kel a tésztánk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 5 cm átmérőjű csészével, kiszúróval korongokat szaggatunk.
- Teszünk rájuk 1-1 kanálnyi mártást, majd ízlés szerint több-kevesebb sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben a tészta pirulásáig, illetve a sajt olvadásáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8710
- Feltöltés dátuma: 2011. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Kedveskedni akartam a fiúknak valami pizzaszerűvel. A fiam ugyanis hetekig el lenne, ha csak pizzát kapna. Én viszont krumplis pogácsát ettem volna már régóta. Úgyhogy jött az ötlet, hogy csináljam együtt a kettőt! Hát, nem bántam meg! A krumplitól nagyon puha lett, a levegőn is még 2 napig puha, nem szárad ki. Legközelebb is így fogom készíteni, mert nagyon finom, és a fiam szerint jobb is így, mert jobban kézrefogható, mint egy nagy szelet pizza.