r
Nosalty Logó

Piskótatekercs csigák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zita_0101
Piskótatekercs csigák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tekercshez

A töltelékhez

A tetejére

496
Kalória
14g
Fehérje
60g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
74.6g
Víz
278.2g
Koleszterin
2.3g
Rost
35g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tekercshez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tekercshez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tekercshez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3475.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    447.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tekercshez

  1. Hagyományos módon piskótatekercset készítünk. (Én ezt most egy nagy gáztepsiben sütöttem 8 közepes tojásból.) Ha megsült, feltekerjük a hosszabbik oldalától, hogy egy hosszabb tekercset kapjunk. A tekeres úgy történik, hogy az egyik végét ellentétes irányba tekerjük. A 3/4 részét feltekerjük, ez lesz a háza és a megmaradt részt pedig vele szembe. Így hagyjuk hűlni.
  2. A pudingot 4 dl tejjel és ízlés szerint cukorral vagy édesítővel megfőzzük és ha kész, belekeverjük a kakaóport és a margarint, majd folpackkal beborítjuk, hogy amíg hűl, ne bőrösödjön.
  3. Miután kihűlt a tekercs és valamennyire a puding is, akkor levesszük róla a folpackot, átkeverjük és betöltjük a piskótába. Ezek után hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön a puding is. (Mivel nekem egy kicsit megrepedt, ezért bevontam tejszínhabbal, majd a házát tortadarával megszórtam, majd felszeleteltem kb. 1,5-2 cm-es darabokra. Úgy áll meg stabilabban, ha vastagabb.)
  4. A szemeket és a kis csápocskákat csokiból csináljuk, amit megolvasztunk mikróban, majd alufóliára pöttyözünk és csíkokat húzunk egy kiskanál nyelének a végével. De lehetnek a szemek szegfűszegekből is.
  5. A csigák pedig már készen is vannak. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A testvérem óvónőnek készül, és gyakorlaton volt a helyi óvodában. Az utolsó napjára sütit szeretett volna bevinni a gyerekeknek. Mivel szeretek ilyesmiket csinálni, keresgélni kezdtem a neten és akkor találtam a gionetta.blogspot.hu oldalon ezt az édes ötletet. Ő lekvárral készítette és csak porcukorral szórta meg, és neki talán picit szebbek is lettek a csiguszok. :) Szóval bármivel tölthető és díszíthető, amit csak szeretnénk. Még biztosan fogom csinálni, hiszem vannak a családban is kicsik. Talán akkor már szebbek lesznek. Hiszen  a gyakorlat teszi a mestert! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!