r
Nosalty Logó

Piros pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Piros pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A görög fetakrémhez

Összesen 884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A görög fetakrémhez

Összesen 5298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A görög fetakrémhez

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    358.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11662.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    7895 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2489 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4778 micro
  • β-crypt
    971 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 5298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A görög fetakrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a görög fetakrémmelösszedolgozzuk. A közepébe egy mélyedést készítünk, belerakjukaz élesztőt, tejfölt meg a sót, és jól összegyúrjuk. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  2. Enyhén lisztezett deszkára borítva kicsit átgyúrjuk, kinyújtjuk 2 cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt, mély tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét megkenjük a jól felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  3. Begyújtjuk a sütőt, amíg bemelegszik, a pogácsák letakarva még kelnek.
  4. Forró sütőbe tolva, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6060
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje már nézegettem a boltban az elefánt fokhagymát, tényleg olyan nagy a többihez képest. Viszont az volt ráírva, hogy enyhe íze van és eddig azért nem is vettem. A görög fetakrémet amikor készítettem, arra gondoltam, hogy nyersen lesz benne, nem baj, ha nem olyan erős ízű. Tévedtem, borzasztóan erős volt, de nem szeretek semmit kidobni, hát pogácsa lett belőle, hogy ehető legyen.

Hozzávalók

A tésztához

A görög fetakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...