Piros gyümölcsös márványos muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baking Gym
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
Morzsa
-
11g vaj79 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
20g cukor77 kcal
Muffin
-
64g finomliszt233 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
32g cukor124 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
24g tej13 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
14g napraforgó olaj124 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25 kcal
Összesen
1034
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
Morzsa
-
55g vaj394 kcal
-
65g finomliszt237 kcal
-
100g cukor387 kcal
Muffin
-
320g finomliszt1165 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
120g tej67 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
70g napraforgó olaj619 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
Összesen
5170
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
Morzsa
-
3.1g vaj22 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
Muffin
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
5.7g barna cukor22 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
7.1g joghurt4 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
35 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
7 kcal
Összesen
293
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
1034
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 239.3 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3347.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 1512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 690 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 347.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 1380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
5170
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Morzsa
-
65 g finomliszt
-
100 g cukor
Muffin
-
320 g finomliszt
-
100 g barna cukor
-
160 g cukor
-
0.5 ek sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál só
-
1 ek citromhéj
-
2 db tojás
-
120 ml tej
-
125 g tejföl
-
2 tk vaníliaaroma
-
70 g napraforgó olaj
Elkészítés
Morzsa
- A puha vajat, lisztet és a cukrot egy kis tálban egy villával morzsásra összedolgozzuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
Muffin
- A lisztet, a cukrokat, a sütőport, szódabikarbónát, sót, citromhéjat egy nagy tálban összekeverjük, és félretesszük.
- Egy másik tálban a tojásokat, tejet, joghurtot, tejfölt, vanília aromát, olajat és vajat összekeverjük.
- A folyékony alapanyagokat néhány mozdulattal beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Fontos, hogy ne keverjük túl, nem baj, ha maradnak lisztfoltok.
- Ha márványos muffinokat szeretnénk, vegyünk ki kb. egy csészényit a tésztából, és keverjünk bele néhány csepp ételszínezéket. Tegyük félre.
- A fagyasztott gyümölcsöket forgassuk bele egy evőkanál lisztbe, majd adjuk hozzá az alaptésztához, szintén pár könnyed mozdulattal.
- Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra, és egy muffinsütő tepsit béleljünk ki muffinformákkal. Én sima sütőpapírból vágtam ki négyzet alakú lapokat, és azt használtam.
- Töltsük meg a formákat a kb. 1/3-ig, majd mindegyikhez adjunk 1-1 kanálnyit a színes tésztából. Majd a maradék alaptésztával töltsük fel őket majdnem a tetejükig. Ez a mennyiség kb. 10 óriás muffinhoz elég, szép nagy púpokkal a tetejükön. Ha kisebb méretűeket szeretnénk, elég kb. 2/3-ig tölteni a formákat, és ekkor egy pár perccel rövidebb ideig sütni őket. Egy kés hegyével kicsit keverjük össze a tésztákat a márványos hatás érdekében.
- 205°C-on süssük őket 10 percig, majd szórjuk meg őket a morzsával, és süssük őket további 5 percig. Ekkor vegyük le a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük őket további 15 percig. Akkor jók, amikor egy villát beleszúrva már nem ragad semmi a villára.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 309
- Feltöltés dátuma: 2019. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Baking Gym
2 recept
A legpuhább muffinok, amit valaha csináltam. A muffinok soha nem tartoztak a kedvenceim közé, mivel általában elég szárazok és semmilyen ízűek. De azért mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy ki kéne kísérletezni egy jó kis receptet. Azt hiszem, hosszas próbálkozások után kijelenthetem, hogy sikerült megalkotnom a tökéleteset. Ebben az esetben citromot és piros bogyós gyümölcsöket használtam az ízesítéshez, de természetesen szinte bármilyen gyümölccsel, de akár még csokival is el lehet készíteni.