r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös márványos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baking Gym
Piros gyümölcsös márványos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Morzsa

Muffin

Összesen 1034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Morzsa

Muffin

Összesen 5170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Morzsa

Muffin

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3347.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 5170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Morzsa

Muffin

Elkészítés

Morzsa

  1. A puha vajat, lisztet és a cukrot egy kis tálban egy villával morzsásra összedolgozzuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

Muffin

  1. A lisztet, a cukrokat, a sütőport, szódabikarbónát, sót, citromhéjat egy nagy tálban összekeverjük, és félretesszük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, tejet, joghurtot, tejfölt, vanília aromát, olajat és vajat összekeverjük.
  3. A folyékony alapanyagokat néhány mozdulattal beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Fontos, hogy ne keverjük túl, nem baj, ha maradnak lisztfoltok.
  4. Ha márványos muffinokat szeretnénk, vegyünk ki kb. egy csészényit a tésztából, és keverjünk bele néhány csepp ételszínezéket. Tegyük félre.
  5. A fagyasztott gyümölcsöket forgassuk bele egy evőkanál lisztbe, majd adjuk hozzá az alaptésztához, szintén pár könnyed mozdulattal.
  6. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra, és egy muffinsütő tepsit béleljünk ki muffinformákkal. Én sima sütőpapírból vágtam ki négyzet alakú lapokat, és azt használtam.
  7. Töltsük meg a formákat a kb. 1/3-ig, majd mindegyikhez adjunk 1-1 kanálnyit a színes tésztából. Majd a maradék alaptésztával töltsük fel őket majdnem a tetejükig. Ez a mennyiség kb. 10 óriás muffinhoz elég, szép nagy púpokkal a tetejükön. Ha kisebb méretűeket szeretnénk, elég kb. 2/3-ig tölteni a formákat, és ekkor egy pár perccel rövidebb ideig sütni őket. Egy kés hegyével kicsit keverjük össze a tésztákat a márványos hatás érdekében.
  8. 205°C-on süssük őket 10 percig, majd szórjuk meg őket a morzsával, és süssük őket további 5 percig. Ekkor vegyük le a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük őket további 15 percig. Akkor jók, amikor egy villát beleszúrva már nem ragad semmi a villára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 310
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros gyümölcsös márványos muffin
Baking Gym 2 recept

A legpuhább muffinok, amit valaha csináltam. A muffinok soha nem tartoztak a kedvenceim közé, mivel általában elég szárazok és semmilyen ízűek. De azért mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy ki kéne kísérletezni egy jó kis receptet. Azt hiszem, hosszas próbálkozások után kijelenthetem, hogy sikerült megalkotnom a tökéleteset. Ebben az esetben citromot és piros bogyós gyümölcsöket használtam az ízesítéshez, de természetesen szinte bármilyen gyümölccsel, de akár még csokival is el lehet készíteni.

Hozzávalók

Morzsa

Muffin

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...