r
Nosalty Logó

Pingvin szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pingvin szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Összesen 857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Összesen 6837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    471.3 g
  • Telített zsírsav
    286 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8496.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2137 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    3419 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.2 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    388 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2993 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 6837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
  4. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, majd óvatosan összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
  7. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük.
  8. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.
  9. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.
  10. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével.
  11. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. A csokira kókuszreszeléket is szórhatunk .
  12. Hűtőbe rakjuk, és egy napot pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 58583
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszín helyett mi is kipróbáltuk a Hulala-t, nagyon-nagyon finom. Viszont ha ezt használjuk, nem kell bele zselatin.  

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

A rátéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...