r
Nosalty Logó

Pikk-pakk gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikk-pakk gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4356 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1970 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.1 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1488 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1078 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 4506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gyümölcsöket, a csokit és a magvakat apróra vágjuk, meglocsoljuk a rummal.
  2. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
  3. Az átszitált lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a szegfűszeggel és a tojásos masszához öntjük és jó alaposan elkavarjuk.
  4. Az aszalt gyümöcsökhöz, magokhoz hozzáadunk 1 ek lisztet, jól átforgatjuk (ez azért szükséges, hogy ne süllyedjenek le a sütink aljára sütés közben).
  5. A rumos gyümölcsöket, magokat és a csokit a masszához adjuk, belereszeljük a citromhéjat, elkeverjük nagyon alaposan és kivajazott-kilisztezett formába öntjük (én most kisebb méretű tortaformában sütöttem, de bármi jó csak az alapos lisztezés-vajazás szükséges).
  6. Kb. 200 fokon 40 percig sütjük, és amíg hűl, egy konyharuhába csavarjuk (nem szárad ki, puha marad).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16022
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Ajánló

Tea mellé tökéletes. Egy apróra vágott almával még finomabb, és ha aprók a tojások hatot használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bátyám (nagy finnyás) imádja ezt a receptet, általában dupla adagban kell sütnöm. Fahéj, citromhéj, szegfűszeg, csoki hát kell ennél jobb illatmámor? :-)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...