r
Nosalty Logó

Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vicsys
Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Összesen 918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Összesen 1838 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    4759 micro
Összesen 918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    3759 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    9519 micro
Összesen 1838 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Elkészítés

A zöldborsópörkölthöz

  1. A zsíron (kis lángon) kisütjük a kis kockákra vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát.
  2. Apró kockákra vágjuk a zöldpaprikát és paradicsomot, majd a cseresznyepaprikával együtt a hagymához adjuk, és így dinszteljük meg alaposan.
  3. Az edényt a tűzről félrehúzzuk, és a hagymára hintjük a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, hogy szép színe legyen az alapnak.
  4. Az alapra rátesszük a borsót (felengedés nélkül), az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a cukrot. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A fedővel lefedve, 5-10 perc alatt puhára főzzük a borsót. Víz vagy egyéb folyadék nem kell alá, enged elég levet a borsó.
  6. A galuskához a lisztet a tojásokkal, egy nagy csipet sóval és némi vízzel összekeverjük, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk.
  7. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd ha már feljött mindegyik kis galuska a víz tetejére, leszűrjük.
  8. Tálaláskor bőven locsoljuk meg tejföllel a tetejét.
  • Elkészítettem: 452 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8592
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt még édesanyámtól tanultam. A különlegessége, hogy nem tipikus pörkölt alappal készül, mert a hagyma szálára van hagyva, és nem kockázva van. Aki szereti a csípőset, készítheti hegyes erős paprikával is, aki meg nem, az nyugodtan hagyja ki belőle a csípős paprikát. A tejföl jól tompítja az erős ízt, és így azoknak is ajánlom, akik nem igazán szeretik a csípős étkeket.

Hozzávalók

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...