Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldborsópörkölthöz
-
125g zöldborsó101 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
9g bacon33 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
2 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
125g finomliszt455 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
918
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldborsópörkölthöz
-
250g zöldborsó203 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1838
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldborsópörkölthöz
-
22.3g zöldborsó18 kcal
-
15.1g vöröshagyma6 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g zöldpaprika1 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
1.5g bacon6 kcal
-
4g sertészsír36 kcal
-
2.7g cseresznyepaprika0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.9g víz0 kcal
Összesen
163
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 902.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 348.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 1880 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 4759 micro
Összesen
918
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1805.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 860 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 696.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 3759 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 9519 micro
Összesen
1838
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 115 micro
-
Lut-zea 848 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A zöldborsópörkölthöz
-
25 dkg zöldborsó
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 db zöldpaprika
-
0.5 db paradicsom
-
1 szelet bacon
-
3 ek sertészsír
-
1 db cseresznyepaprika
-
0.5 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A galuskához
-
25 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Elkészítés
A zöldborsópörkölthöz
- A zsíron (kis lángon) kisütjük a kis kockákra vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát.
- Apró kockákra vágjuk a zöldpaprikát és paradicsomot, majd a cseresznyepaprikával együtt a hagymához adjuk, és így dinszteljük meg alaposan.
- Az edényt a tűzről félrehúzzuk, és a hagymára hintjük a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, hogy szép színe legyen az alapnak.
- Az alapra rátesszük a borsót (felengedés nélkül), az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a cukrot. Sózzuk, borsozzuk.
- A fedővel lefedve, 5-10 perc alatt puhára főzzük a borsót. Víz vagy egyéb folyadék nem kell alá, enged elég levet a borsó.
- A galuskához a lisztet a tojásokkal, egy nagy csipet sóval és némi vízzel összekeverjük, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk.
- Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd ha már feljött mindegyik kis galuska a víz tetejére, leszűrjük.
- Tálaláskor bőven locsoljuk meg tejföllel a tetejét.
- Elkészítettem: 452 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8625
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vicsys
13 recept
Ezt az ételt még édesanyámtól tanultam. A különlegessége, hogy nem tipikus pörkölt alappal készül, mert a hagyma szálára van hagyva, és nem kockázva van. Aki szereti a csípőset, készítheti hegyes erős paprikával is, aki meg nem, az nyugodtan hagyja ki belőle a csípős paprikát. A tejföl jól tompítja az erős ízt, és így azoknak is ajánlom, akik nem igazán szeretik a csípős étkeket.