r
Nosalty Logó

Pikáns ropogós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vojtkó
Pikáns ropogós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3213 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    272.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1949 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1731 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 3213 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 467 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, darált mogyoró, sütőpor, fűszerek).
  2. Lereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a megolvasztott margarint és a tojásokat, majd ezt is jól összekeverjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd még egyszer átkeverjük az egészet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat kanalazunk a masszából, és kézzel ellapogatjuk őket. A tetejüket megszórjuk sajttal.
  5. 200 fokon 15 perc alatt barnára sütjük a kekszeket. Jó nassolást! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10842
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Egy jó bor mellé kiváló ropogtatnivaló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vojtkó 6 recept

Szerettem volna egy olyan kekszet kreálni, ami nem is édes, nem is sós, de kellően fűszeres, és ami a legfőbb: ropogós. A mogyoró, az ementáli sajt és a szerecsendió jól kiegészítik egymást, és egy egészen új ízvilágot hoznak létre. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...