r
Nosalty Logó

Pikáns hortobágyi halas palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bódi Beáta
Pikáns hortobágyi halas palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    2493 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítünk 8 db sós palacsintát a klasszikus módon.
  2. A friss és füstölt halat is ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát majd a darált halat. Az összevágott paradicsommal, paprikával és a fűszerekkel ízesítjük, felöntjük egy kevés vízzel, majd készre pároljuk. Ezután leszűrjük.
  4. A szaftot tejfölös-tejszínes habarással sűrítjük. A halhúshoz teszünk belőle, hogy jó krémes legyen, majd betöltjük a palacsintákba.
  5. Tálaláskor a tányérba szaftot teszünk, erre a palacsintát, majd tejföllel, snidlinggel és sáfránnyal díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 382
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 13.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Bódi Beáta 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...