r
Nosalty Logó

Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 1357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 2710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.3 g
  • Cink
    137 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1199 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 1357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6762.7 g
  • Cink
    275 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    2620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4922 micro
Összesen 2710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tekerjük, fél óráig a hűtőben pihentetjük.

Töltelék

  1. Miközben a tésztánk pihen, elkezdjük a tölteléket. A bacont olívaolajon megpirítjuk, beleszórjuk az újhagyma karikákat, 1-2 percig dinszteljük.
  2. Ekkor beletesszük a felkockázott csirkemellet, valamint a reszelt zellert. Sóval, borssal fűszerezzük, amíg pirul, majd rányomjuk a fokhagymákat.
  3. Addig dinszteljük, amíg a hús meg nem puhul (minimális mennyiségű vizet rakhatunk alá).
  4. Beleöntjük az egészet egy aprítógépbe/turmixba, majd tejföl hozzáadásával összedaráljuk (olyan állagú legyen, mint a hortobágyi húsos palacsinta tölteléke).
  5. A tésztát ekkor kinyújtjuk papírvékonyra (tésztagéppel könnyebb), majd kiszaggatjuk, megtöltjük, és derelyekészítő segítségével (félbehajtja, és összenyomja a tészta végét) ravioli formát készítünk.
  6. A kis batyukat forrásban lévő vízbe tesszük, megvárjuk, míg a víz tetejére feljönnek, onnantól számítva 1 perc múlva kiszedjük őket a főzővízből.

Szósz

  1. Vajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát és fokhagymát.
  2. A csapott ek lisztet hozzáadjuk, kicsit futtatjuk.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal.
  4. Amikor a tejszín gyöngyözni kezd, beletesszük a kisebb darabokra felszeletelt gorgonzolát, és addig főzzük, amíg a gorgonzola el nem olvad.
  5. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk, a végén beleforgatjuk a kész mártásba.
  6. A tortelliniket egy tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal. Díszítésként bazsalikomlevelet teszünk rá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6760
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finom ravioli receptet kerestem, meg is találtam, majd újragondoltam, és ez lett belőle.:) Isteni az ízharmónia, kicsit macerás, de megéri elkészíteni, itthon imádta mindenki!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...