r
Nosalty Logó

Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 740 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 2955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 740 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Először a kelt tésztát készítjük el: A meglangyosított tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, a tojást, majd a felfutott élesztőt, és lágy tésztát gyúrunk. (Szép simának, kidolgozottnak kell lennie, ez legalább 15 perc kemény karmunkát igényel, szerencsések a kenyérsütővel rendelkezők) :-)
  3. Ha nem elég lágy a tészta, adjunk még hozzá kevés tejet, ha túl lágyra sikerült, akkor kevés lisztet. Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára tesszük, és kb. fél cm vastagságúra, lehetőleg téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. A tésztát az egyik hosszanti rész 1 cm-ét kivéve megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral, a magozott meggyel és a darabokra vágott tejcsokival. (Természetesen étcsokit is lehet használni.)
  6. A szabadon hagyott 1 cm-t vizes ecsettel lekenegetjük, és a másik oldalról elindulva feltekerjük a tésztát. A vizes lekenés meggátolja, hogy a tészta széle sülés közben leváljon.
  7. Kb. 2 cm-es tekercseket vágunk a tésztarúdból, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nem túl szorosan egymás mellé helyezzük őket.
  8. Ezután újabb fél órán keresztül kelesztjük!
  9. Előmelegített sütőben sütjük, előfordulhat, hogy hamarabb elkészülnek. A sütés háromnegyedénél vaníliás tejjel meglocsolgatjuk a csigákat, ez teszi őket még másnap is puhává! Majd még néhány percre visszatoljuk őket a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16085
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

A vaníliás tejes locsolgatástól még másnapra is nagyon finom, puha marad, így ha délután látunk neki, ne féljünk, a másnapi reggeli is meg van oldva! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kakaós csigát, amíg otthon, Magyarországon éltem nem keveset fogyasztottam belőle.. :-). Angliában sajnos nem ismerik, így kénytelen voltam saját magam kikísérletezni egy kakaós csiga receptet. A mostani meggyel és darabolt csokoládéval gazdagítva készült.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...