r
Nosalty Logó

Piedone pizza nálunk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jahin
Piedone pizza nálunk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

1148
Kalória
51.4g
Fehérje
105.7g
Szénhidrátok
58.1g
Zsír
214.5g
Víz
220.4g
Koleszterin
10.8g
Rost
15.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 1148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 6886 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3475.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    17258 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.6 g

Zsír

  • Összesen
    348.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20855.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    3137 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    4022 mg
  • Nátrium
    12536 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1807 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1381 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1512 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    3507 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    103550 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 6886 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3696 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, az élesztőt megfuttatjuk langyos, cukros tejben, a víz is langyos legyen, amivel összefogjuk, és a lisztet is tartsuk szobahőmérsékleten felhasználás előtt.
  2. A tésztát dagaszthatjuk robotgéppel (dagasztókar), de kézzel is. Addig dolgozzunk vele, amíg szép hólyagos lesz, és elválik az edény falától.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük 3/4 órát.
  4. Ezalatt megízesítjük a paradicsomszószt, a fokhagymát vékonyan beleszeleteljük.
  5. A tésztát 3 felé osztjuk, kinyújtjuk kör alakra, és egyenként kerek pizzasütőbe tesszük.
  6. A paradicsomszószt is harmadoljuk, és az előkészített feltéteket is.
  7. A tésztát megkenjük szósszal, sonkát/ bacont teszünk rá, megszórjuk vörösbabbal, karikára vágott hagymával, kolbásszal, reszelt sajttal.
  8. A legvégén morzsolhatunk rá rokfortot, pár csípős paprikával még dobhatunk rajta kedvünk szerint.
  9. Utoljára egy egész nyers tojást engedjünk óvatosan a pizza közepébe.
  10. 12-14 perc alatt forró sütőben elkészül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ebből az anyagmennyiségből 3 db vékony tésztás pizza lett, 30 cm átmérőjű kerek pizzasütőben. A tésztából elmaradhat a só, mert a feltétek önmagukban is elég sót tartalmaznak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!