Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sajthoz
-
100g mozzarella299 kcal
-
25g spagetti tészta93 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A panírozáshoz
-
55g tojás69 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj0 kcal
A zöldborsópüréhez
-
100g zöldborsó81 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
1079
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sajthoz
-
200g mozzarella598 kcal
-
50g spagetti tészta186 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A panírozáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj0 kcal
A zöldborsópüréhez
-
200g zöldborsó162 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
2156
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sajthoz
-
15.8g mozzarella47 kcal
-
3.9g spagetti tészta15 kcal
-
3.6g petrezselyem1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A panírozáshoz
-
8.7g tojás11 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
7.9g zsemlemorzsa31 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.1g napraforgó olaj0 kcal
A zöldborsópüréhez
-
15.8g zöldborsó13 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
15.8g főzőtejszín21 kcal
Összesen
171
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2858.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 809 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 833 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 289.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1689 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3983 micro
Összesen
1079
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.5 g
Zsír
-
Összesen 108.6 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5716.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1619 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1665 mg
-
Nátrium 2008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 578.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 804 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 3378 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7965 micro
Összesen
2156
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A sajthoz
-
5 dkg spagetti tészta
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A panírozáshoz
-
2 db tojás
-
3 ek finomliszt
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
1 csipet só
-
3 dl napraforgó olaj
A zöldborsópüréhez
-
20 dkg zöldborsó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A sajthoz
- A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.
- A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd pároljuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük, és melegítsük össze. Ezután hűtsük ki egészen.
- Az egyik mozzarellát papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük rá egy nagytányérra. Ezután tegyük be a mikróba, és közepes fokozaton melegítsük 30-40 másodpercig, hogy felmelegedjen, és formázható legyen (arra figyeljünk nehogy túlmelegedjen, és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni).
- A felmelegedett mozzarellát ezután a tányéron óvatosan nyomkodjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd töltsük meg a kihűlt petrezselymes tésztával. Ezután a széleit fogjuk és nyomkodjuk össze, majd óvatosan formázzuk meg. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön (a másik mozzarellával is így járjunk el).
A panírozáshoz
- A tojás tegyük bele egy tányérba, és villával alaposan verjük fel.
- A hűtőből vegyük ki az előzőleg megtöltött mozzarellát, majd először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
- Ezután a panírozást ismételjük meg még egyszer. Tehát a bepanírozott mozzarellát forgassuk megint bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába (azért kell kétszer bepanírozni, mert így sütés közben biztosan nem folyik meg a sajt).
- Az olajat hevítsük fel egy kisebb edényben, és óvatosan helyezzük bele az egyik bepanírozott mozzarellát, majd magas hőfokon, süssük pár pillanat alatt, mindkét oldalát szép pirosra. Ezután egy szűrőkanállal óvatosan vegyük ki, és tegyük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja (a másik bepanírozott mozzarellával is így járjunk el).
A zöldborsópüréhez
- A zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát tegyük fel főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, szűrjük le.
- A leszűrt zöldborsóhoz ezután adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük (ha szükséges, akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
- Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zöldborsópürét, majd helyezzük rá a sült, petrezselymes tésztával töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1011
- Feltöltés dátuma: 2022. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept