r
Nosalty Logó

Petre Roman szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Petre Roman szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4955.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.7 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2200 micro
Összesen 5470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, majd egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat (egyes fokozat). A lisztet elvegyítjük a darált dióval, a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy 26x36 cm-es tepsit. A tészta 2/3 -át elsimítjuk benne, 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a tepsiből, a sütőpapírt félbe hajtjuk, és a maradék 1/3 masszából még sütünk egy lapot. (Úgy szoktam, hogy a sütőpapír felét több rétegben feltűröm, így a tészta nem folyik szét.) Amikor ez a lap is megsült, a nagyobbik lapot keresztben félbe vágjuk, így három 26x18 cm-es lapot kapunk.

Krém

  1. A tej felét odatesszük melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd a forró tejhez öntjük, és besűrítjük. A vajat belekavarjuk a meleg krémbe, majd az egészet kihűtjük.
  2. A 20 dkg cukorból csendes lángon karamellt készítünk, még forrón, két lapra egy kanál segítségével rácsurgatjuk. Lehetőleg mindenhová jusson.
  3. Ha a karamell megkötött, rákenjük a kihűlt krém felét, rátesszük a másik karamellás lapot, erre a krém másik felét, legfelül kerül az üres lap. A tetejét csokimázzal, vagy a maradék 3 tojásfehérjéből, gőz felett készült habbal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 48142
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petre Roman szelet
Csiki Piroska 230 recept

Eredetileg a tésztát egyben kéne sütni, majd sütés után vízszintesen három részre vágni. Úgy elég macerás. Így könnyebb a lapokkal dolgozni. A kész süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, amíg a krémtől felolvadt karamell a tésztát átitatja. Ha tojáshabbal vonjuk be a tetejét, azt csak a behűtés után kenjük rá.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...