Petre Roman szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
55g tojás69 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g ásványvíz0 kcal
-
35 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g dió55 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
57 kcal
-
133g tej75 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
33g tortabevonó182 kcal
Összesen
912
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g dió327 kcal
Krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
5470
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
15.3g tojás19 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
2.3g ásványvíz0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.3g dió15 kcal
Krém
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.2g tejszínízű pudingpor16 kcal
-
37.1g tej21 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
9.3g tortabevonó51 kcal
Összesen
254
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.8 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
912
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.7 g
Zsír
-
Összesen 260.7 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4955.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1507 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1725 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.7 g
-
Cukor 490 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 341 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1382 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 1393 mg
-
Retinol - A vitamin: 1358 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2200 micro
Összesen
5470
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 tk sütőpor
Krém
-
3 db tojássárgája
-
6 ek cukor
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
8 dl tej
-
10 dkg vaj
-
20 dkg tortabevonó
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, majd egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat (egyes fokozat). A lisztet elvegyítjük a darált dióval, a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 26x36 cm-es tepsit. A tészta 2/3 -át elsimítjuk benne, 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a tepsiből, a sütőpapírt félbe hajtjuk, és a maradék 1/3 masszából még sütünk egy lapot. (Úgy szoktam, hogy a sütőpapír felét több rétegben feltűröm, így a tészta nem folyik szét.) Amikor ez a lap is megsült, a nagyobbik lapot keresztben félbe vágjuk, így három 26x18 cm-es lapot kapunk.
Krém
- A tej felét odatesszük melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd a forró tejhez öntjük, és besűrítjük. A vajat belekavarjuk a meleg krémbe, majd az egészet kihűtjük.
- A 20 dkg cukorból csendes lángon karamellt készítünk, még forrón, két lapra egy kanál segítségével rácsurgatjuk. Lehetőleg mindenhová jusson.
- Ha a karamell megkötött, rákenjük a kihűlt krém felét, rátesszük a másik karamellás lapot, erre a krém másik felét, legfelül kerül az üres lap. A tetejét csokimázzal, vagy a maradék 3 tojásfehérjéből, gőz felett készült habbal bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26x36
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 48348
- Feltöltés dátuma: 2014. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Eredetileg a tésztát egyben kéne sütni, majd sütés után vízszintesen három részre vágni. Úgy elég macerás. Így könnyebb a lapokkal dolgozni. A kész süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, amíg a krémtől felolvadt karamell a tésztát átitatja. Ha tojáshabbal vonjuk be a tetejét, azt csak a behűtés után kenjük rá.