r
Nosalty Logó

Pesztós húsgolyós burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Pesztós húsgolyós burger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2035 kcal
  • 21% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 8144 kcal
  • 21% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 21% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2432 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 2035 kcal
  • 21% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1105.1 g

Zsír

  • Összesen
    328.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19558.6 g
  • Cink
    199 mg
  • Szelén
    1676 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    1277 mg
  • Foszfor
    10812 mg
  • Nátrium
    4820 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    3773.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    36 mg
  • B12 Vitamin:
    217 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    329 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    4413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    9727 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 8144 kcal
  • 21% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált marhahúst a pesztóval, sóval, borssal jól összekeverjük, kigolyózzunk majd 30 percre hűtőbe tesszük állni.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt, amihez olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és 10 percig főzzük.
  3. A húsgolyókat kevés olívaolajon jól lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószhoz és összerotyogtatjuk.
  4. Ezután rákanalazzuk a húst és a mártást a hamburger bucik aljára, megszórjuk gazdagon mozzarellával és betoljuk a sütőbe 10-15 percre, grillfokozat alá.
  5. Miután elkészül megszórjuk bazsalikommal rátesszük a bucik tetejét és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 59
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres paradicsomszósszal főzzük össze, hogy zamatosak és lédúsak legyenek. Végül hamburger szemlébe töltjük, jó adag sajttal és bazsalikommal. Fehér pólóban csak óvatosan, partedli ajánlott hozzá!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...