r
Nosalty Logó

Pesztós göngyölt sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pesztós göngyölt sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2140 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 536 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5646 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 2140 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csigaformában felvágjuk, hogy egy nagy szeletté kiteríthessük (esetleg kérjük meg a hentest, hogy vágja a húst egy kb. 1,5 cm vastagságú nagy szeletté), sóval, borssal megszórjuk.
  2. A zöldfűszereket a parmezánnal, az áttört fokhagymával és az olívaolajjal elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A pesztót a húsra simítjuk, majd feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst a hagymával és a sárgarépával együtt körben megpirítjuk. Kevés levest öntünk hozzá, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45-60 perc alatt megsütjük, közbe-közbe öntsünk hozzá mindig keveset a levesből.
  4. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
  5. A sült szaftot a maradék alaplével felfőzzük, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A húst szeletekre vágjuk és a mártással talajuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2653
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...