Pesztós göngyölt sertéskaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
225g sertéshús374 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
536
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
900g sertéshús1494 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2140
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
60.9g sertéshús101 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
20.3g alaplé1 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
143
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1411.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 198.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1585 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
536
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.8 g
Zsír
-
Összesen 125.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5646 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 2359 mg
-
Nátrium 2028 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 793.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 797 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
2140
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
2 ek petrezselyem
-
1 ek bazsalikom
-
1 ek olasz fűszerkeverék
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
50 g parmezán sajt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
300 ml alaplé
-
0.5 ek vaj
-
0.5 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csigaformában felvágjuk, hogy egy nagy szeletté kiteríthessük (esetleg kérjük meg a hentest, hogy vágja a húst egy kb. 1,5 cm vastagságú nagy szeletté), sóval, borssal megszórjuk.
- A zöldfűszereket a parmezánnal, az áttört fokhagymával és az olívaolajjal elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A pesztót a húsra simítjuk, majd feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
- A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst a hagymával és a sárgarépával együtt körben megpirítjuk. Kevés levest öntünk hozzá, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45-60 perc alatt megsütjük, közbe-közbe öntsünk hozzá mindig keveset a levesből.
- A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
- A sült szaftot a maradék alaplével felfőzzük, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst szeletekre vágjuk és a mártással talajuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2653
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.