Pestós-mozarellás tengeri halfilé
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Monique
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g hal72 kcal
-
125g füstölt hal146 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
25g pesto98 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
640
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g hal288 kcal
-
500g füstölt hal585 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
100g pesto390 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2560
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
16.3g hal9 kcal
-
16.3g füstölt hal19 kcal
-
23.5g paradicsom4 kcal
-
9.8g mozzarella29 kcal
-
30g újhagyma6 kcal
-
3.3g pesto13 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Összesen
83
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2973.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 1548 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 483.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 961 micro
-
K vitamin: 304 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1678 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1794 micro
Összesen
640
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.6 g
Zsír
-
Összesen 140 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11894.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 2095 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 2796 mg
-
Nátrium 6191 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1935.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1246 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 3845 micro
-
K vitamin: 1216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 652 micro
-
α-karotin 727 micro
-
β-karotin 6710 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 7175 micro
Összesen
2560
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
4 nagy db paradicsom
-
30 dkg mozzarella
-
10 közepes db újhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A halfiléket kb. 3 x 5 cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomokat és a mozzarellát karikákra.
- Egy nagy, lapos tepsibe elkezdjük sorba rakni egymás után a hozzávalókat. Egy hal, egy paradicsom, egy mozzarella, egy füstölt hal, egy paradicsom, egy mozzarella, és így tovább ismételjük, amíg a tepsi végére érünk. Három sávba rakjuk, és a köztük lévő helyet kitöltjük a paradicsom első és utolsó szeleteivel, és ráhelyezünk 3-4 db hosszában kettévágott újhagymát.
- Tengeri sóval és borssal ízesítjük.
- A pesto szószhoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat, a dijoni mustárt és 1 ek olívaolajat, összekeverjük, majd ezt a sorba rakott halak tetejére adagoljuk egy csíkban, ahogy a fotón látható.
- Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. Miután levettük a fóliát, még további 10-15 percig sütjük.
- Tálaláskor darabolt újhagymát szórunk a tetejére. Köretként vadrizst ajánlok mellé.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x35x3
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 252
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 15234
- Feltöltés dátuma: 2013. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Őszinte leszek, már fogalmam sincs, hogy évekkel ezelőtt honnét jött az ihlet az étel elkészítéséhez. De azóta is a család kedvence ez a könnyű, nyári halas étel.