r
Nosalty Logó

Pestós-mozarellás tengeri halfilé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Pestós-mozarellás tengeri halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    961 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11894.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    2095 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    6191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    3845 micro
  • K vitamin:
    1216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    6710 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    7175 micro
Összesen 2560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket kb. 3 x 5 cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomokat és a mozzarellát karikákra.
  2. Egy nagy, lapos tepsibe elkezdjük sorba rakni egymás után a hozzávalókat. Egy hal, egy paradicsom, egy mozzarella, egy füstölt hal, egy paradicsom, egy mozzarella, és így tovább ismételjük, amíg a tepsi végére érünk. Három sávba rakjuk, és a köztük lévő helyet kitöltjük a paradicsom első és utolsó szeleteivel, és ráhelyezünk 3-4 db hosszában kettévágott újhagymát.
  3. Tengeri sóval és borssal ízesítjük.
  4. A pesto szószhoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat, a dijoni mustárt és 1 ek olívaolajat, összekeverjük, majd ezt a sorba rakott halak tetejére adagoljuk egy csíkban, ahogy a fotón látható.
  5. Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. Miután levettük a fóliát, még további 10-15 percig sütjük.
  6. Tálaláskor darabolt újhagymát szórunk a tetejére. Köretként vadrizst ajánlok mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 15234
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Őszinte leszek, már fogalmam sincs, hogy évekkel ezelőtt honnét jött az ihlet az étel elkészítéséhez. De azóta is a család kedvence ez a könnyű, nyári halas étel.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...