r
Nosalty Logó

Pekándió csók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pekándió csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2779 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 2530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pekándiót és a mandulát diódarálón ledaráljuk.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Két sütőlapot vagy nagy tepsit előkészítünk.
  3. A narancs héját lereszeljük. A gyömbér héját lekaparjuk, húsát lereszeljük.
  4. A pecán- és mandulaőrleményhez keverjük a narancshéjat és reszelt gyömbért.
  5. A fűszereket a keverékbe adjuk, és jól elkeverjük. Habverővel a legegyszerűbb.
  6. A két tojást szilikon spatulával vagy fakanállal belekeverjük.
  7. Hozzáadjuk a melaszt és mézet vagy agave nektárt is, egyneműsítjük.
  8. Egy kis pohárba vizet öntünk. Két desszert vagy leveses kanalat belemártunk, a felesleges vizet lerázzuk, és a két kanállal a masszából szép gombócokat formálunk, a sütőlapra helyezzük 5 cm-re egymástól.
  9. A massza nagyon ragadós, minden egyes gombóc előtt vizezzük meg a kanalakat, és rázzuk le őket.
  10. 10 perc alatt készre sütjük. Kb. 20 db lesz belőle.
  11. Hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan alányúlva leemeljük a sütőlapról. Kihűlve dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 794
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 12.

Ajánló

A pekándió rák- és szívbetegség megelőző, az erekben csökkenti a gyulladásokat. Fogyasztásával csökkenthetjük a koleszterinszintet. Gazdag antioxidánsokban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha, könnyed, egészséges, fűszeres süti. Ha a melasz ízét nem kedveli a család, mézre vagy agave nektárral kicserélhető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...