r
Nosalty Logó

Pehelykönnyű túróspite- Túrós pite 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Pehelykönnyű túróspite- Túrós pite 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5711.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 4272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát.
  2. Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
  4. Egy kikent tepsibe simítjuk.
  5. A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal.
  6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk.
  7. Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
  8. Legalább 2 órát állni hagyjuk.
  9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  10. Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 778
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 81069
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Másik variációja, hogy burgonya helyett még 25 dkg túrót lehet tenni bele, plusz 1 ek lisztet, meg 5 dkg cukrot. Az elkészítési mód persze nem változik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Huszonegynehány éve olvastam ezt a receptet egy kicsi nyomtatott füzetszerű receptkönyvecskében. Egy akkor nyolcvan éves néni receptje volt, ha jól emlékszem. Úgyhogy ez a jól bevált "nagyanyáink receptje" kategória, tehát egyszerű és finom. A néni azt írta, hogy reggel tepsibe készíti, aztán délben süti, hogy jó melegen kerülhessen ebéd után az asztalra. Én is így szoktam.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...