Pehelykönnyű túróspite- Túrós pite 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
1g cukor2 kcal
A tetejére
-
125g tehéntúró184 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
1068
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tetejére
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Összesen
4272
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
8.6g margarin62 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
A tetejére
-
28.8g tehéntúró42 kcal
-
14.4g burgonya8 kcal
-
11.5g cukor45 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.2g tojásfehérje5 kcal
Összesen
247
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1427.8 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 192.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
1068
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.3 g
Zsír
-
Összesen 182.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5711.4 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1836 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.2 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 769.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1533 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 1449 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 987 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
4272
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.1 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
4 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
0.5 dl tej
-
3 dkg élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
A tetejére
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg burgonya
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát.
- Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk.
- A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
- Egy kikent tepsibe simítjuk.
- A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk.
- Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Legalább 2 órát állni hagyjuk.
- Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 778
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 81069
- Feltöltés dátuma: 2010. október 25.
Ajánló
Másik variációja, hogy burgonya helyett még 25 dkg túrót lehet tenni bele, plusz 1 ek lisztet, meg 5 dkg cukrot. Az elkészítési mód persze nem változik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Fahéj
288 recept
Huszonegynehány éve olvastam ezt a receptet egy kicsi nyomtatott füzetszerű receptkönyvecskében. Egy akkor nyolcvan éves néni receptje volt, ha jól emlékszem. Úgyhogy ez a jól bevált "nagyanyáink receptje" kategória, tehát egyszerű és finom. A néni azt írta, hogy reggel tepsibe készíti, aztán délben süti, hogy jó melegen kerülhessen ebéd után az asztalra. Én is így szoktam.