Pecsenye pulykacomb
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pulykához
-
300g pulykacomb359 kcal
-
34g salottahagyma22 kcal
-
96g kápia paprika20 kcal
-
48g cukkini8 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
41 kcal
A páchoz
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pulykához
-
1500g pulykacomb1793 kcal
-
168g salottahagyma110 kcal
-
480g kápia paprika102 kcal
-
240g cukkini39 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
23g mangalica zsír203 kcal
A páchoz
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pulykához
-
55.1g pulykacomb66 kcal
-
6.2g salottahagyma4 kcal
-
17.6g kápia paprika4 kcal
-
8.8g cukkini1 kcal
-
3.7g bacon14 kcal
-
0.8g mangalica zsír7 kcal
A páchoz
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 336.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1338 micro
-
β-crypt 387 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 269.2 g
Zsír
-
Összesen 273.9 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8698.8 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 2697 mg
-
Nátrium 4773 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1682.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 666 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 6689 micro
-
β-crypt 1937 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5098 micro
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A pulykához
- Két-három nappal sütés előtt:
- A húst megmossuk és levagdossuk róla a zsírosabb, inasabb darabkákat. Felvágjuk félökölnyi vagy kicsit kisebb darabokra.
- Egy tálkában alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól beleforgatjuk a húsdarabokat. Folpackkal lefedve betesszük a hűtőbe, és hagyjuk összeérni a sütés napjáig.
- A sütés napján:
- A hagymát félkarikára, a kápiát csíkokra vágjuk.
- Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, majd a bacon felét, és egy-két marék zöldséget szóruk az aljára.
- Ezen szépen eloszlatjuk a húsdarabokat, és a többi zöldséggel és baconnel befedjük. Kicsit kézzel össze lehet "kavarni", hogy a zöldség a húsok közé is kerüljön, és sülés közben átvegyék egymás ízeit.
- Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben fólia alatt 1,5 órát, majd anélkül pirulásig (kb. fél óra) sütjük. A pirítás alatt egyszer-kétszer rákanalazhatunk a saját levéből tetejére!
- Frissen tálaljuk bármilyen körettel, de kihűlés után is isteni belőle csipegetni, tunkolni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18569
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Ajánló
Ha diétázunk, ne tegyünk bele bacont, és zöldkörettel együk. Így jól beleilleszthető a fogyókúrába is. Ha pedig nem vagyunk olyan hiúk, tálaljuk serpenyős krumplival, tejföllel, krumplipürével, rizzsel vagy jóféle puha kenyérrel! Ugyanez a recept bőrös malaccombból, csülökből is isteni finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Többszöri hússütés és tökéletesítés eredménye ez a pác, a pulykacomb pedig saját szubjektív véleményem szerint a legjobb húsok egyike: omlós, szaftos, puha, ízes, mégsem zsíros. Diétázókban sem tesz kárt, de a haspókoknak is tökéletes lakoma. :) Nálunk gyakori lakó az asztalon, imádjuk. :) Megjegyzés: Ne sajnáljuk rá a hagymát és a paprikát! Úgy tűnhet, sok lesz rá, de nem! Sülés közben összeesik kicsit. Evésnél pedig mindenki odalesz a sült hagymáért, mert az olyan, de olyan finom, hogy csak na! Lepje csak be szépen, nem kell félni tőle. :)