r
Nosalty Logó

Pecsenye pulykacomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sütőtök89
Pecsenye pulykacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykához

A páchoz

Összesen 761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykához

A páchoz

Összesen 3800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykához

A páchoz

Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    273.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8698.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    4773 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    6689 micro
  • β-crypt
    1937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5098 micro
Összesen 3800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A pulykához

A páchoz

Elkészítés

A pulykához

  1. Két-három nappal sütés előtt:
  2. A húst megmossuk és levagdossuk róla a zsírosabb, inasabb darabkákat. Felvágjuk félökölnyi vagy kicsit kisebb darabokra.
  3. Egy tálkában alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól beleforgatjuk a húsdarabokat. Folpackkal lefedve betesszük a hűtőbe, és hagyjuk összeérni a sütés napjáig.
  4. A sütés napján:
  5. A hagymát félkarikára, a kápiát csíkokra vágjuk.
  6. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, majd a bacon felét, és egy-két marék zöldséget szóruk az aljára.
  7. Ezen szépen eloszlatjuk a húsdarabokat, és a többi zöldséggel és baconnel befedjük. Kicsit kézzel össze lehet "kavarni", hogy a zöldség a húsok közé is kerüljön, és sülés közben átvegyék egymás ízeit.
  8. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben fólia alatt 1,5 órát, majd anélkül pirulásig (kb. fél óra) sütjük. A pirítás alatt egyszer-kétszer rákanalazhatunk a saját levéből tetejére!
  9. Frissen tálaljuk bármilyen körettel, de kihűlés után is isteni belőle csipegetni, tunkolni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18569
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Ajánló

Ha diétázunk, ne tegyünk bele bacont, és zöldkörettel együk. Így jól beleilleszthető a fogyókúrába is. Ha pedig nem vagyunk olyan hiúk, tálaljuk serpenyős krumplival, tejföllel, krumplipürével, rizzsel vagy jóféle puha kenyérrel! Ugyanez a recept bőrös malaccombból, csülökből is isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Többszöri hússütés és tökéletesítés eredménye ez a pác, a pulykacomb pedig saját szubjektív véleményem szerint a legjobb húsok egyike: omlós, szaftos, puha, ízes, mégsem zsíros. Diétázókban sem tesz kárt, de a haspókoknak is tökéletes lakoma. :) Nálunk gyakori lakó az asztalon, imádjuk. :) Megjegyzés: Ne sajnáljuk rá a hagymát és a paprikát! Úgy tűnhet, sok lesz rá, de nem! Sülés közben összeesik kicsit. Evésnél pedig mindenki odalesz a sült hagymáért, mert az olyan, de olyan finom, hogy csak na! Lepje csak be szépen, nem kell félni tőle. :)

Hozzávalók

A pulykához

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...