r
Nosalty Logó

Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 3225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 3225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Elkészítés

Hozzávalók a Pavlovához

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 26 cm-es kört (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá).
  4. Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig).
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  6. A vaníliakrémhez a tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig.
  7. Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük a tálat gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meleg tejet.
  8. Ezután kézi habverővel addig keverjük, még pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki egészen.
  9. A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pudingszerűre főzött, teljesen kihűlt, vaníliakrémet.
  10. Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Ezután csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7973
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék tojásfehérje felhasználásának az egyik legfinomabb módja, ha sütünk egy Pavlovát.

Hozzávalók

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...