Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a Pavlovához
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
14 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a vaníliakrémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
19 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g kivi23 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
75g mandarin29 kcal
Összesen
807
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a Pavlovához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
57 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a vaníliakrémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g kivi93 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
300g mandarin118 kcal
Összesen
3225
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a Pavlovához
-
6.3g tojásfehérje3 kcal
-
10.5g porcukor41 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a vaníliakrémhez
-
13.2g mascarpone53 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
10.5g kivi5 kcal
-
15.8g gránátalma7 kcal
-
15.8g mandarin6 kcal
Összesen
169
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 159.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
807
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 124.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1558.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.2 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 638.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 232 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 919 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1198 micro
Összesen
3225
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a Pavlovához
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 csipet só
Hozzávalók a vaníliakrémhez
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
2 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 dl tej
-
2 db kivi
-
1 db gránátalma
-
3 db mandarin
Elkészítés
Hozzávalók a Pavlovához
- A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
- Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
- Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 26 cm-es kört (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá).
- Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig).
- Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
- A vaníliakrémhez a tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig.
- Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük a tálat gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meleg tejet.
- Ezután kézi habverővel addig keverjük, még pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki egészen.
- A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pudingszerűre főzött, teljesen kihűlt, vaníliakrémet.
- Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Ezután csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7973
- Feltöltés dátuma: 2016. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept
A maradék tojásfehérje felhasználásának az egyik legfinomabb módja, ha sütünk egy Pavlovát.