Mojito-s pavlova
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pavlova torta:
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
14 kcal
-
43g lime11 kcal
-
0 kcal
Bazsalikomszósz:
-
15g bazsalikom3 kcal
-
2g víz0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g limelé0 kcal
Bazsalikomos mascarpone-s krém:
-
19g mascarpone76 kcal
-
8g tejföl15 kcal
Mentaszósz:
Mentás mascarpone-s krém:
-
19g mascarpone76 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
4g porcukor14 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pavlova torta:
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
57 kcal
-
170g lime43 kcal
-
0 kcal
Bazsalikomszósz:
-
60g bazsalikom14 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g limelé1 kcal
Bazsalikomos mascarpone-s krém:
-
75g mascarpone303 kcal
-
30g tejföl59 kcal
Mentaszósz:
Mentás mascarpone-s krém:
-
75g mascarpone303 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
14g porcukor54 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Pavlova torta:
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
23.2g cukor90 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
-
19.7g lime5 kcal
-
0 kcal
Bazsalikomszósz:
-
7g bazsalikom2 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.3g limelé0 kcal
Bazsalikomos mascarpone-s krém:
-
8.7g mascarpone35 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
Mentaszósz:
Mentás mascarpone-s krém:
-
8.7g mascarpone35 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 848 micro
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 82 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 359.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1948 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3392 micro
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Hozzávalók
Pavlova torta:
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál ecet
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
2 közepes db lime
-
1 csokor borsmentalevél
Bazsalikomszósz:
Bazsalikomos mascarpone-s krém:
-
7.5 dkg mascarpone
-
1.5 ek tejföl
Mentaszósz:
-
1 db borsmentalevél
-
0.5 lime-ból nyert limelé
-
1 ek méz
-
1 ek cukor
Mentás mascarpone-s krém:
-
7.5 dkg mascarpone
-
1.5 ek tejföl
-
2 ek porcukor
Elkészítés
Pavlova torta:
- Pavlova torta elkészítése: A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, kanalanként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor csepegtetjük bele először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított mentaleveleket, majd további 5-6 percig továbbkeverjük.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd ízlés szerint rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét nem kell megütögetnünk, a lényeg, hogy egyenletes legyen a felülete, mivel erre tesszük majd a krémet. Előmelegített sütőben körülbelül 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és 30 percig a sütőben tartjuk még. Végül kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a torta, akkor kivesszük a sütőből, hogy a szabad levegőn hűljön ki teljesen.
- Bazsalikomszósz: 8-9 nagyobb bazsalikomlevelet leszedünk, és a turmixba rakjuk. Hozzáadunk 1 ek vizet és fél ek cukrot, illetve 1 tk lime levét, 1 ek olívaolajat. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
- Bazsalikomos mascarpone-s krém: Egy tálban simára keverjük a mascarponét és tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a bazsalikomszószt, jól kikeverjük. Ez a krém kerül a tortalapok közé.
- Mentaszósz: egy szál mentáról a leveleket leszedjük, és az aprítóba rakjuk, majd rácsavarjuk 1/2-ed lime levét, és hozzádobunk 1 ek mézet és 1 ek kr.cukrot. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
- Mentás mascarpone-s krém: Egy másik tálban simára keverjük a mascarponét és a tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a porcukrot és a mentaszószt, jól kikeverjük ezt is. Ez a krém kerül a torta tetejére.
- Rakjuk össze amink van, vagyis, ha elkészült minden, illetve kihűltek a tortalapok, akkor összeállítjuk a süteményt: alulra kerül egy Pavlova tortalap, majd a tetejét megkenjük óvatosan a bazsalikomos mascarpone-s krémmel, majd erre jön még egy szelet Pavlova tortalap. Legvégül az egész tetejére ráhalmozzuk a mentás mascarpone-s krémet, és díszítjük lime-mal, egy kisebb szál friss mentával, illetve egy apró bazsalikom levéllel, és az egészet meghintjük reszelt lime héjjal.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 548
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.
Ajánló
Mindazoknak ajánlom a kedves figyelmébe ezt a nagyon hangulatos és illatos, koktélszerű süteményt, akik vágynak a frissességre, valami különlegességgel fűszerezve. Ajánlom nyári grill partyk süteményeként, vagy olyan komor őszi/téli napokon, amikor a nyári forró hangulatot szeretnénk visszacsempészni, és élvezni az ízeket, vagy kora tavaszra, amikor már ezekre a friss ízekre vágyunk... Röviden: mindenkinek, mindenkorra. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptemet egy közkedvelt nyári koktél ihlette meg, nevezetesen a Mojito és ehhez párosult még a Pavlova szelet, illetve egy illatos bazsalikomos krém. Már a hozzávalók elkészítésénél a egész konyhában a friss menta, bazsalikom és lime illatát lehetett érezni, amihez egy jó kis latinos zenét bekapcsolva készítettem el a fent említett, és általam "Pavlito" fantázianévre keresztelt süteményt. A név a Pavlova torta és a Mojito koktél közös gyermekeként jött létre egy szokatlan királyi fűszerrel: a bazsalikommal illetve egy ebből készült krémmel. Lássuk a receptet, ami nem bonyolult a sok összetevő láttán sem.