r
Nosalty Logó

Mojito-s pavlova

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takiszaki
Mojito-s pavlova
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Összesen 1938 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1948 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3392 micro
Összesen 1938 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Elkészítés

Pavlova torta:

  1. Pavlova torta elkészítése: A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, kanalanként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor csepegtetjük bele először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított mentaleveleket, majd további 5-6 percig továbbkeverjük.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd ízlés szerint rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét nem kell megütögetnünk, a lényeg, hogy egyenletes legyen a felülete, mivel erre tesszük majd a krémet. Előmelegített sütőben körülbelül 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és 30 percig a sütőben tartjuk még. Végül kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a torta, akkor kivesszük a sütőből, hogy a szabad levegőn hűljön ki teljesen.
  3. Bazsalikomszósz: 8-9 nagyobb bazsalikomlevelet leszedünk, és a turmixba rakjuk. Hozzáadunk 1 ek vizet és fél ek cukrot, illetve 1 tk lime levét, 1 ek olívaolajat. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
  4. Bazsalikomos mascarpone-s krém: Egy tálban simára keverjük a mascarponét és tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a bazsalikomszószt, jól kikeverjük. Ez a krém kerül a tortalapok közé.
  5. Mentaszósz: egy szál mentáról a leveleket leszedjük, és az aprítóba rakjuk, majd rácsavarjuk 1/2-ed lime levét, és hozzádobunk 1 ek mézet és 1 ek kr.cukrot. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
  6. Mentás mascarpone-s krém: Egy másik tálban simára keverjük a mascarponét és a tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a porcukrot és a mentaszószt, jól kikeverjük ezt is. Ez a krém kerül a torta tetejére.
  7. Rakjuk össze amink van, vagyis, ha elkészült minden, illetve kihűltek a tortalapok, akkor összeállítjuk a süteményt: alulra kerül egy Pavlova tortalap, majd a tetejét megkenjük óvatosan a bazsalikomos mascarpone-s krémmel, majd erre jön még egy szelet Pavlova tortalap. Legvégül az egész tetejére ráhalmozzuk a mentás mascarpone-s krémet, és díszítjük lime-mal, egy kisebb szál friss mentával, illetve egy apró bazsalikom levéllel, és az egészet meghintjük reszelt lime héjjal.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 547
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Ajánló

Mindazoknak ajánlom a kedves figyelmébe ezt a nagyon hangulatos és illatos, koktélszerű süteményt, akik vágynak a frissességre, valami különlegességgel fűszerezve. Ajánlom nyári grill partyk süteményeként, vagy olyan komor őszi/téli napokon, amikor a nyári forró hangulatot szeretnénk visszacsempészni, és élvezni az ízeket, vagy kora tavaszra, amikor már ezekre a friss ízekre vágyunk... Röviden: mindenkinek, mindenkorra. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Ezt a receptemet egy közkedvelt nyári koktél ihlette meg, nevezetesen a Mojito és ehhez párosult még a Pavlova szelet, illetve egy illatos bazsalikomos krém. Már a hozzávalók elkészítésénél a egész konyhában a friss menta, bazsalikom és lime illatát lehetett érezni, amihez egy jó kis latinos zenét bekapcsolva készítettem el a fent említett, és általam "Pavlito" fantázianévre keresztelt süteményt. A név a Pavlova torta és a Mojito koktél közös gyermekeként jött létre egy szokatlan királyi fűszerrel: a bazsalikommal illetve egy ebből készült krémmel. Lássuk a receptet, ami nem bonyolult a sok összetevő láttán sem.

Hozzávalók

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...