r
Nosalty Logó

Mojito-s pavlova

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takiszaki
Mojito-s pavlova
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Összesen 1938 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1948 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3392 micro
Összesen 1938 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Elkészítés

Pavlova torta:

  1. Pavlova torta elkészítése: A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, kanalanként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor csepegtetjük bele először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított mentaleveleket, majd további 5-6 percig továbbkeverjük.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd ízlés szerint rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét nem kell megütögetnünk, a lényeg, hogy egyenletes legyen a felülete, mivel erre tesszük majd a krémet. Előmelegített sütőben körülbelül 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és 30 percig a sütőben tartjuk még. Végül kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a torta, akkor kivesszük a sütőből, hogy a szabad levegőn hűljön ki teljesen.
  3. Bazsalikomszósz: 8-9 nagyobb bazsalikomlevelet leszedünk, és a turmixba rakjuk. Hozzáadunk 1 ek vizet és fél ek cukrot, illetve 1 tk lime levét, 1 ek olívaolajat. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
  4. Bazsalikomos mascarpone-s krém: Egy tálban simára keverjük a mascarponét és tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a bazsalikomszószt, jól kikeverjük. Ez a krém kerül a tortalapok közé.
  5. Mentaszósz: egy szál mentáról a leveleket leszedjük, és az aprítóba rakjuk, majd rácsavarjuk 1/2-ed lime levét, és hozzádobunk 1 ek mézet és 1 ek kr.cukrot. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
  6. Mentás mascarpone-s krém: Egy másik tálban simára keverjük a mascarponét és a tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a porcukrot és a mentaszószt, jól kikeverjük ezt is. Ez a krém kerül a torta tetejére.
  7. Rakjuk össze amink van, vagyis, ha elkészült minden, illetve kihűltek a tortalapok, akkor összeállítjuk a süteményt: alulra kerül egy Pavlova tortalap, majd a tetejét megkenjük óvatosan a bazsalikomos mascarpone-s krémmel, majd erre jön még egy szelet Pavlova tortalap. Legvégül az egész tetejére ráhalmozzuk a mentás mascarpone-s krémet, és díszítjük lime-mal, egy kisebb szál friss mentával, illetve egy apró bazsalikom levéllel, és az egészet meghintjük reszelt lime héjjal.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 548
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Ajánló

Mindazoknak ajánlom a kedves figyelmébe ezt a nagyon hangulatos és illatos, koktélszerű süteményt, akik vágynak a frissességre, valami különlegességgel fűszerezve. Ajánlom nyári grill partyk süteményeként, vagy olyan komor őszi/téli napokon, amikor a nyári forró hangulatot szeretnénk visszacsempészni, és élvezni az ízeket, vagy kora tavaszra, amikor már ezekre a friss ízekre vágyunk... Röviden: mindenkinek, mindenkorra. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Ezt a receptemet egy közkedvelt nyári koktél ihlette meg, nevezetesen a Mojito és ehhez párosult még a Pavlova szelet, illetve egy illatos bazsalikomos krém. Már a hozzávalók elkészítésénél a egész konyhában a friss menta, bazsalikom és lime illatát lehetett érezni, amihez egy jó kis latinos zenét bekapcsolva készítettem el a fent említett, és általam "Pavlito" fantázianévre keresztelt süteményt. A név a Pavlova torta és a Mojito koktél közös gyermekeként jött létre egy szokatlan királyi fűszerrel: a bazsalikommal illetve egy ebből készült krémmel. Lássuk a receptet, ami nem bonyolult a sok összetevő láttán sem.

Hozzávalók

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...