r
Nosalty Logó

Pásztorpite Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pásztorpite Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 3088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3049 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3026.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    12197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 5 percig sütjük.
  3. Ezt követően hozzákeverjük a bárányhúst, és kevergetve addig sütjük, amíg pirulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsompürét, felöntjük fehérborral és 2 dl vízzel. Közepes lángon, lefedve kb. 30 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Közben a burgonyát kockákra vágjuk, és hideg vízben feltéve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, áttörjük, a langyos tejjel, a vajjal, a sóval és a tojással, kézi mixerrel habosra keverjük.
  5. A bárányhúst egy közepes hőálló tálba simítjuk, rákanalazzuk a burgonyapürét, és elsimítjuk úgy, hogy közben a felületén mélyedéseket ejtünk.
  6. 190 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4473
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

A bárányhús helyettesíthető marhahússal vagy sertéshússal. A szárított fűszerek helyett friss fűszereket is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is mondhatnék erről a klasszikus angol ételről? Finom, ízletes, laktató, mutatós és az elkészítése sem túl bonyolult.

Hozzávalók

A mártáshoz

A burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...