r
Nosalty Logó

Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 2639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    4821 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7192 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5035.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1929 mg
  • Nátrium
    2137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2844 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    7471 micro
  • β-karotin
    19285 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28766 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 2639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    827 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1234 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

Elkészítés

Ragu

  1. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát aprítógéppel felaprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. A margarint felforrósítjuk, és a húst fehéredésig átforgatjuk rajta. Hozzátesszük a hagymákat és a sárgarépát, kicsit összesütjük vele. Majd rászórjuk a kakukkfüvet, rozmaringot, átforgatjuk.
  3. Hozzátesszük a vörösbort, a paradicsompürét és a worcestershire-szószt, sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha szükséges, öntünk rá egy kis vizet, és lassú tűzön 10-15 perc alatt összefőzzük.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha puha, leszűrjük és áttörjük, egy kis főzővizet megtartunk.
  3. Belekeverjük a margarint, sózzuk borsozzuk, ha túl sűrűnek találjuk, egy kis főzővizet még keverünk hozzá, belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. Egy tűzálló tál aljára elterítjük a ragut, rákanalazzuk a burgonyapürét, elsimítjuk, és villával lyukakat nyitunk rajta. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul és a hús szaftja kicsit kikandikál a lyukakon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14970
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 15.

Ajánló

Előre is el lehet készíteni, aztán csak étkezés előtt összesütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon
Nyinyinagyi 30 recept

Nagyon szeretem Gordon Ramsay műsorait, az egyikből alakítottam át, hogy számomra is fogyasztható legyen, a tejallergiám miatt. Így kimaradt belőle a tej és a sajt. Természetesen a családomnak tálalom az étel mellé a sajtot, utólag mindenki tehet rá. Eredendően bárány darált húsból készül, én pulykából és sertésből szoktam készíteni. A húst kockázom, mert amikor először készítettem, a fiam azt mondta, finom ez, csak kár, hogy nincs mit benne rágni.

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...