r
Nosalty Logó

Pasztinákos burgonyával egyben sült zabpelyhes fasírtgolyók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Pasztinákos burgonyával egyben sült zabpelyhes fasírtgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Összesen 626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Elkészítés

Pasztinákos burgonya

  1. A burgonyát tegyük oda hideg vízben főni. Közben a pasztinákot pucoljuk meg, és egy nagyobb lyukú reszelőgéppel reszeljük le. Időközben a megfőtt burgonyát tisztítás után, vagy gépi reszelővel, vagy kézin reszeljük hosszúkás szálasra.
  2. A zsíron dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük rá a szálasra reszelt pasztinákot. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, őrölt szerecsendióval, rozmaringgal ízesítsük. Kóstoljuk meg, és ha már kellően puha, tegyük hozzá a szintén szálas főtt burgonyát és pároljuk együtt pár percig.
  3. Miután elkészült a pasztinákos burgonya, egy gáztepsit zsírozzunk ki. Terítsük bele a puha zöldségkeveréket.
  4. Majd rakjuk ki szépen sorban 4-4 fasírtgolyóval (képen látható). A vajdarabkákat tegyük a burgonyás keverék tetejére, majd toljuk előmelegített sütőbe, és 200c-fokon süssük meg, hogy a fasírtgolyók is átsüljenek. Lapátkanállal nyúljunk alá, és tetszés szerinti mennyiséget tálaljunk. Jó étvágyat!!

Fasírtgolyó

  1. A lapockát daráljuk le gépi húsdarálóval,vagy ennek híján kézivel, ha egyben vásároltuk meg!
  2. A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan. Gyúrjuk össze a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a zabpehellyel, vajjal és ízesítsük a többi fűszerrel. Paprikakrémet is adjuk hozzá.
  3. Készítsünk belőle 16 db golyót.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 118
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 11.

Ajánló

Ha van grill fokozatunk, kicsit rápiríthatunk még az étel tetejére is!! Ha szeretnénk, reszelt sajttal is megszórhatjuk az egészet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a főétel az én saját ötletem alapján készült, mikor épp vendégeket vártam. A burgonyás pasztinák valami mennyei ízű köret lett, de mi annyira szeretjük egyébként is az édeskés ízét, hogy bíztam benne nyugodtan felszolgálhatom az érkező vendégeknek is. Hát semmi kétség nem maradt bennem, látván a falatozó embereket.... :-))

Hozzávalók

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...