r
Nosalty Logó

Pasztinákos burgonyával egyben sült zabpelyhes fasírtgolyók

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Pasztinákos burgonyával egyben sült zabpelyhes fasírtgolyók
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

626
Kalória
33.9g
Fehérje
33.8g
Szénhidrátok
38.7g
Zsír
219.2g
Víz
164.5g
Koleszterin
4.6g
Rost
4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Összesen 626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pasztinákos burgonya

Fasírtgolyó

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1096.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

Pasztinákos burgonya

  1. A burgonyát tegyük oda hideg vízben főni. Közben a pasztinákot pucoljuk meg, és egy nagyobb lyukú reszelőgéppel reszeljük le. Időközben a megfőtt burgonyát tisztítás után, vagy gépi reszelővel, vagy kézin reszeljük hosszúkás szálasra.
  2. A zsíron dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük rá a szálasra reszelt pasztinákot. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, őrölt szerecsendióval, rozmaringgal ízesítsük. Kóstoljuk meg, és ha már kellően puha, tegyük hozzá a szintén szálas főtt burgonyát és pároljuk együtt pár percig.
  3. Miután elkészült a pasztinákos burgonya, egy gáztepsit zsírozzunk ki. Terítsük bele a puha zöldségkeveréket.
  4. Majd rakjuk ki szépen sorban 4-4 fasírtgolyóval (képen látható). A vajdarabkákat tegyük a burgonyás keverék tetejére, majd toljuk előmelegített sütőbe, és 200c-fokon süssük meg, hogy a fasírtgolyók is átsüljenek. Lapátkanállal nyúljunk alá, és tetszés szerinti mennyiséget tálaljunk. Jó étvágyat!!

Fasírtgolyó

  1. A lapockát daráljuk le gépi húsdarálóval,vagy ennek híján kézivel, ha egyben vásároltuk meg!
  2. A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan. Gyúrjuk össze a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a zabpehellyel, vajjal és ízesítsük a többi fűszerrel. Paprikakrémet is adjuk hozzá.
  3. Készítsünk belőle 16 db golyót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a főétel az én saját ötletem alapján készült, mikor épp vendégeket vártam. A burgonyás pasztinák valami mennyei ízű köret lett, de mi annyira szeretjük egyébként is az édeskés ízét, hogy bíztam benne nyugodtan felszolgálhatom az érkező vendégeknek is. Hát semmi kétség nem maradt bennem, látván a falatozó embereket.... :-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!