r
Nosalty Logó

Paszternák torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Paszternák torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5012.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    3833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 5598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt begyújtjuk. Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, lisztezünk.
  2. A cukrokat elkeverjük az olajjal, tojással, joghurttal. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a darált dióval, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval, szerecsendióval végül a paszternákkal. A nedves hozzávalókat elkeverjük a szárazzal, de nem kell nagyon kidolgozni.
  3. Beleöntjük a formába, meleg sütőbe rakva megsütjük. Akkor van kész, amikor a közepébe szúrt fogvájóra nem ragad rá a tészta. 10 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd tortarácson teljesen kihűtjük.
  4. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A vajat, krémsajtot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük. A porcukrot 2-3 részletben adjuk hozzá, mindegyik adag után jól elkeverjük.
  5. Amikor a tészta kihűlt, bekenjük a krémmel. A csokis kekszet nylon tasakba rakva kicsit megklopfoljuk, ez lesz a föld, rászórjuk a tetejére. A ropival körberakjuk a tortát. A retkeket megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk. Egy fogvájóval átszúrjuk a retket középen, így tudjuk beleszúrni a petrezselyemzöldet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3964
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi időben a paszternákkal igen jó barátságba kerültünk egy muffin révén. Gondoltam kipróbálom a répatorta receptemmel, hátha ott is beválik.  A kerítést először fondantból akartam elkészíteni, de ropi már volt itthon, és jobban is illik a répás kerthez ez a rusztikus megoldás.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...