Paszternák torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
25g cukor97 kcal
-
22g napraforgó olaj192 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
3 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g pasztinák13 kcal
-
8g dió55 kcal
-
2g vaj12 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
33g keksz140 kcal
-
8g retek1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
17g ropi63 kcal
Összesen
935
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
150g cukor581 kcal
-
130g napraforgó olaj1149 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
19 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
120g pasztinák77 kcal
-
50g dió327 kcal
-
10g vaj72 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
200g keksz838 kcal
-
48g retek7 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
100g ropi377 kcal
Összesen
5598
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
10.1g cukor39 kcal
-
8.7g napraforgó olaj77 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
6.7g joghurt4 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8.1g pasztinák5 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A krémhez
-
4g vaj29 kcal
-
6.7g krémsajt17 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
13.4g porcukor52 kcal
A díszítéshez
-
13.4g keksz56 kcal
-
3.2g retek0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
6.7g ropi25 kcal
Összesen
375
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
935
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 268.1 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5012.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 3833 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 740.4 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 282.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
5598
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg cukor
-
130 ml napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 dl joghurt
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 teáskanál fahéj
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 csipet szerecsendió
-
12 dkg pasztinák
-
5 dkg dió
A krémhez
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg porcukor
A díszítéshez
-
20 dkg keksz
-
3 kis db retek
-
5 szál petrezselyem
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt begyújtjuk. Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, lisztezünk.
- A cukrokat elkeverjük az olajjal, tojással, joghurttal. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a darált dióval, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval, szerecsendióval végül a paszternákkal. A nedves hozzávalókat elkeverjük a szárazzal, de nem kell nagyon kidolgozni.
- Beleöntjük a formába, meleg sütőbe rakva megsütjük. Akkor van kész, amikor a közepébe szúrt fogvájóra nem ragad rá a tészta. 10 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd tortarácson teljesen kihűtjük.
- Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A vajat, krémsajtot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük. A porcukrot 2-3 részletben adjuk hozzá, mindegyik adag után jól elkeverjük.
- Amikor a tészta kihűlt, bekenjük a krémmel. A csokis kekszet nylon tasakba rakva kicsit megklopfoljuk, ez lesz a föld, rászórjuk a tetejére. A ropival körberakjuk a tortát. A retkeket megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk. Egy fogvájóval átszúrjuk a retket középen, így tudjuk beleszúrni a petrezselyemzöldet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3964
- Feltöltés dátuma: 2012. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
witch
735 recept
Az utóbbi időben a paszternákkal igen jó barátságba kerültünk egy muffin révén. Gondoltam kipróbálom a répatorta receptemmel, hátha ott is beválik. A kerítést először fondantból akartam elkészíteni, de ropi már volt itthon, és jobban is illik a répás kerthez ez a rusztikus megoldás.