Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
250g marhacomb355 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
125g víz0 kcal
A meggyszószhoz
Összesen
521
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
1000g marhacomb1420 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
500g víz0 kcal
A meggyszószhoz
Összesen
2085
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
52.8g marhacomb75 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
26.4g víz0 kcal
A meggyszószhoz
-
15.9g meggy7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
110
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 906.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 365.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
521
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.5 g
Zsír
-
Összesen 98.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3625.6 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 2173 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1463.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2080 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
2085
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg marhacomb
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
5 gerezd fokhagyma
-
5 dl víz
A meggyszószhoz
-
2 csapott ek cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A húshoz
- Előző este az olajban elkeverjük a borsot, szerecsendiót, áttört fokhagymát, és meglocsoljuk vele a húst, majd másnapig hűtőbe tesszük, közben néhányszor átfordítjuk.
- Másnap a húst az olajjal együtt kuktába tesszük, minden oldalát lepirítjuk, majd felöntjük 0,5 l vízzel, sózzuk, és a kuktát lezárva 50 percig pároljuk.
- Ha elkészült, a húst vágódeszkára tesszük, és amíg hűl, elkészítjük a meggyragut.
- Egy serpenyőbe szűrjük a pároló levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, megcukrozzuk, és felforraljuk. Kicsit később megszórjuk fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverjük, és tálalásig félretesszük.
- A húst felszeleteljük, tálaláskor a szeleteket meglocsoljuk a meggyraguval, és krumplilángost kínálunk mellé.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4282
- Feltöltés dátuma: 2014. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A marhahúsos ételek elkészítésénél sokszor kuktát használok. Energiát és időt spórolok vele, nem beszélve arról az ízről és zamatról, ami benne marad az ételben. Mivel jóval kevesebb folyadék szükséges a párolás során, így a visszamaradt párolólé ízekben sokkal intenzívebb, amit az étel készítés során hasznosítani lehet.