r
Nosalty Logó

Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A meggyszószhoz

Összesen 521 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A meggyszószhoz

Összesen 2085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A meggyszószhoz

Összesen 110 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 521 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3625.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző este az olajban elkeverjük a borsot, szerecsendiót, áttört fokhagymát, és meglocsoljuk vele a húst, majd másnapig hűtőbe tesszük, közben néhányszor átfordítjuk.
  2. Másnap a húst az olajjal együtt kuktába tesszük, minden oldalát lepirítjuk, majd felöntjük 0,5 l vízzel, sózzuk, és a kuktát lezárva 50 percig pároljuk.
  3. Ha elkészült, a húst vágódeszkára tesszük, és amíg hűl, elkészítjük a meggyragut.
  4. Egy serpenyőbe szűrjük a pároló levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, megcukrozzuk, és felforraljuk. Kicsit később megszórjuk fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverjük, és tálalásig félretesszük.
  5. A húst felszeleteljük, tálaláskor a szeleteket meglocsoljuk a meggyraguval, és krumplilángost kínálunk mellé.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4272
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
Ligeti Károly 129 recept

A marhahúsos ételek elkészítésénél sokszor kuktát használok. Energiát és időt spórolok vele, nem beszélve arról az ízről és zamatról, ami benne marad az ételben. Mivel jóval kevesebb folyadék szükséges a párolás során, így a visszamaradt párolólé ízekben sokkal intenzívebb, amit az étel készítés során hasznosítani lehet.

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...