Párolt csirke bármihez
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167g csirke244 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
42g alma20 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
24 kcal
Összesen
354
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
250g alma117 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2118
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
46.1g csirke67 kcal
-
11.1g sárgarépa4 kcal
-
8.3g fehérrépa5 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
9.2g paprika2 kcal
-
11.5g alma5 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
98
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 220.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 3396 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
354
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.9 g
Zsír
-
Összesen 120.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2935.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.7 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1322.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2288 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 281 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 830 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 7461 micro
-
β-karotin 20377 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3689 micro
Összesen
2118
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 939 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db paprika
-
1 nagy db alma
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott és tisztított csirkét feldaraboljuk, enyhén besózzuk.A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. Az almát és a hagymát 6-8 cikkre, a paprikákat félbe.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat megforgatjuk benne, hogy egy kis kérget kapjon. Kb. 1-1 percet oldalanként.
- A kiszemelt tepsibe vagy jénaiba tesszük, megszórjuk afűszerekkel, és elhelyezzük közte a zöldségeket.
- Töltünk alá fél dl vizet, és lefedjük alufóliával. Közepes hőfokon pároljuk. Félidőben megforgatjuk, és ha kell, pótoljuk a vizet.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 39499
- Feltöltés dátuma: 2011. november 09.
Ajánló
Többféle körettel fogyasztható. A vele párolt zöldségeken kívül párolhatunk még külön másik finomságot is mellé, pl.: kukorica, zöldborsó, zöldbab, spárga stb. Így igazi fogyis fogás. :-) Bármilyen mártással vagy szósszal is kitűnő, már kipróbáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Ezt az elkészítést a szükség hozta így, vízhiány lépett a terveim útjába, ezért újratervezés lett. Mivel a leveshez már előkészítettem a zöldségeket, és nem akartam kidobásra ítélni, felhasználtam ebben a formában. Nem bántam meg. Kellemes, finom husis étel készült belőle az együtt párolódott zöldségekkel és külön még vajban párolt vegyeszöldség körettel.