Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 45% Zsír
A parmezánbundás spárgához:
-
125g fehér spárga18 kcal
-
18g parmezán sajt69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A frissítő majonézes mártogatóshoz:
Összesen
1401
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 45% Zsír
A parmezánbundás spárgához:
-
500g fehér spárga70 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A frissítő majonézes mártogatóshoz:
Összesen
5599
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 45% Zsír
A parmezánbundás spárgához:
-
33.8g fehér spárga5 kcal
-
4.7g parmezán sajt19 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.7g napraforgó olaj254 kcal
A frissítő majonézes mártogatóshoz:
Összesen
379
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 140.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
1401
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 561.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 205 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4293.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1020 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 2052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 500.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 180 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1640 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2991 micro
Összesen
5599
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
A parmezánbundás spárgához:
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
A frissítő majonézes mártogatóshoz:
-
1 db lime
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A parmezánbundás spárgához:
- A spárgát megmossuk, a fás részeit eltávolítjuk, levágjuk, hogy csak a friss és ropogós szárrésszel dolgozhassunk. Ha nagyon kemények a szárak, egy zöldséghámozó segítségével megtisztítjuk, majd újra megmossuk őket.
- Forraljunk enyhén sós vizet, majd a spárgát először blansírozzuk: tegyük a forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig. Nem kell puhára főznünk, maradjon roppanós. Ezután tegyük át őket jeges vízbe pár percre, és hagyjuk lehűlni őket. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le őket, át is tehetjük egy tiszta és száraz konyharuhára száradni őket.
- Ezután tegyük külön tálakra a lisztet, a tojást és a finomra reszelt parmezánt, majd forgassuk meg mindegyikben a spárgát. Elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd a parmezánban. A végén egy kicsit rázzuk le, hogy a felesleges parmezán ne vesszen kárba.
- Melegítsünk bő, forró olajat, majd a bundázott spárgát körülbelül 5-6 perc alatt süssük aranybarnára, szárítsuk meg papírtörlőn, ha szükséges, fűszerezzük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.
A frissítő majonézes mártogatóshoz:
- A mártogatóshoz tegyük a majonézt egy keverőtálba, reszeljük hozzá a lime héját, facsarjuk hozzá a levét, reszeljük hozzá a fokhagymát. Opcionálisan adhatunk hozzá finomra vágott mentalevelet vagy snidlinget is. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha tehetjük, tálalás előtt hagyjuk a hűtőben egy kis időre, így még finomabb lesz. Mártogassuk bele a parmezánbundás spárgát.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3125
- Feltöltés dátuma: 2022. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is (amit én most duci fehér spárgából készítettem el), hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg!