r
Nosalty Logó

Pármai padlizsán 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pármai padlizsán 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9608 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10826.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    3918 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4276 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    38430 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 4043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1235 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban a paradicsomszószt, a vöröshagymát, azátpréseltfokhagymát, 3 evőkanál olívaolajat 30 percen át főzünk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, a felaprított bazsalikomot hozzákeverjük.
  2. A padlizsánt hosszában kb.fél cm vastagon felszeleteljük, lisztben, majd utána a felvert tojásbanmegforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Tűzálló tál aljára kevés szószt kenünk, erre teszünk egy réteg padlizsánt, majd mozzarellát, utána pedig megszórjuk reszelt parmezánnal.
  4. Ezt a lépést addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Atetejére mozzarella és parmezán kerül.
  5. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10266
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék ízében találtam rá erre a remek receptre. Egy kicsit macerás az elkészítése, de bőven megéri. Vendégeink voltak, dupla adagot készítettem belőle (szerencsére), egy morzsa sem maradt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...