r
Nosalty Logó

Párizsi bundás répa vegyes salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Párizsi bundás répa vegyes salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14522 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    29044 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3718 micro
Összesen 2586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    709 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a zöldséget tisztítás után kettévágjuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül megpároljuk.
  2. Még jobb az íze, ha húslevest főzünk és belerakjuk a rántani kívánt zöldségeket és félpuhára főzzük.
  3. Ha megfőtt, hosszában kettévágjuk sózzuk, borsozzuk.
  4. Elkészítjük a párizsi bundát. Egy tálba beleütjük a tojásokat és a tejet sózzuk, borsozzuk, habverővel felverjük majd apránként, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet és jól felverjük. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapni.
  5. Az olajat felhevítjük, a répát beleforgatjuk a masszába és kisütjük az olajban szép pirosra. Papírtörlőre kiszedjük.
  6. Tálalunk a tányérra a párizsi bundás répából, amelyet friss vegyes salátával kínálunk. A salátára majonézt teszünk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 306
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsi bundás répa vegyes salátával
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...