r
Nosalty Logó

Paris - Brest

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Paris - Brest
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Pralinépaszta

Krém

Összesen 1070 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Pralinépaszta

Krém

Összesen 5344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Pralinépaszta

Krém

Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1070 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    391.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2078 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2039 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 5344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pralinépaszta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A pralinépasztával és a krémmel kezdjünk.
  2. A tésztához összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet is. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is.
  3. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire 19-20 cm átmérőjű karikákat nyomunk. A karikák tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel.
  4. 200 C fokra előmelegített, vízgőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál segítségével kitámasztjuk, hogy így hűljenek ki.
  5. Mikor kihűltek, akkor óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a kihűlt krémmel, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Pralinépaszta

  1. A pralinépasztánkhoz a mogyorókat pirítsuk meg, ezután készítünk egy karamellt. A cukrot felolvasztjuk a vízzel, vigyázat ne kavargassuk! Amikor már kezd barnulni, akkor adjuk hozzá a pirított mogyorókat és kavarjuk össze.
  2. Szedjük ki egy sütőpapírra és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Miután kihűlt, tördeljük össze apróra és daráljuk le addig, amíg pépes nem lesz. Érdemes időközben egy kanál segítségével megkeverni, mert letapad. Ha elkészült, akkor öntsük ki egy tálba.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgákat keverjük össze cukorral homogén állagúra. Ezután adjuk hozzá a keményítőt, lisztet, és ismét keverjük össze.
  2. Egy edényben tegyük oda a tejet melegedni, mikor felforrt, akkor vegyük le a tűzről, merjük ki a felét és öntsük a tojásos masszánkra. Jól keverjük össze, majd ezután öntsük vissza a tejbe, és tegyük rá a tűzre ismét. Folyamatosan kevergessük, amíg egy sűrű krémet nem kapunk.
  3. Ha besűrűsödött, akkor tegyük félre és adjuk hozzá a vanília aromát, a kis adag vajat, és jól keverjük össze. Hagyjuk a krémet kihűlni.
  4. Amikor kihűlt, akkor egy kézi mixerrel keverjük krémesre, és adjuk hozzá a mogyorós pasztát, majd legvégül a nagyobbik vajat, és keverjük jól át az egészet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1443
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paris - Brest
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Pralinépaszta

Krém

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...