Paraj mentő kalapok
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
a gomba sütéséhez
-
83g portobello gomba18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g kókuszolaj12 kcal
a töltelékhez
-
6g bacon22 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
3g mozzarella10 kcal
Összesen
173
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
a gomba sütéséhez
-
250g portobello gomba53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g kókuszolaj36 kcal
a töltelékhez
-
17g bacon67 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
10g mozzarella30 kcal
Összesen
521
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
a gomba sütéséhez
-
34.7g portobello gomba7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g kókuszolaj5 kcal
a töltelékhez
-
2.4g bacon9 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
8.3g kápia paprika2 kcal
-
20.8g spenót3 kcal
-
25g főtt tojás39 kcal
-
1.4g mozzarella4 kcal
Összesen
72
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 2300 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4612 micro
Összesen
173
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1732 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 557 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 872 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 6901 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13836 micro
Összesen
521
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 957 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1919 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
a gomba sütéséhez
-
3 csipet só
-
3 csipet fekete bors
a töltelékhez
-
1 szelet bacon
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 db jalapeño
-
0.5 közepes db kápia paprika
-
3 db főtt tojás
Elkészítés
a gomba sütéséhez
- A gombákat kívülről letörölgetjük egy nedves papír törölközővel vagy konyharuhával. A spórát kávéskanállal óvatosan ki lehet kapirgálni a belsejéből, de ha nem vagyunk annyira finnyásak, akkor maradhat.
- Vékonyan kenjünk ki egy lapos tepsit, rakjuk rá a kalapokat, sózzuk, borsozzuk.
- Forró sütőbe tolva 20 percig sütjük.
a töltelékhez
- Amíg a gomba sül, elkészítjük a tölteléket. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés lenne, valamilyen zsiradékkal pótoljuk.
- Pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát benne, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikákat. Ha nem szeretnénk túl csípősre, akkor a jalapeno ereit vágjuk ki, és a magja is mehet a kukába. Az én gombámnak volt kicsi szára is, azt is felaprítottam, és beleraktam.
- Keverjük hozzá a főzelék maradékot, végül a felaprított főtt tojásokat, melegítsük össze.
- Vegyük ki a gombafejeket, óvatosan öntsük le a bennük összegyűlt levet. Osszuk el a tölteléket egyenlően, szórjuk meg a reszelt mozzarellával.
- Toljuk vissza a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 644
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk a parajfőzelékből mindig megmarad egy ilyen hihetetlen kicsi mennyiség, ami nem elég egy adagnak, kidobni meg sok. Ezt sütöttem ki belőle, és így még a főtt tojás meg a krumpliköret is megmenekült.