r
Nosalty Logó

Paraj mentő kalapok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Paraj mentő kalapok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Összesen 521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4612 micro
Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    557 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    6901 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13836 micro
Összesen 521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1919 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Elkészítés

a gomba sütéséhez

  1. A gombákat kívülről letörölgetjük egy nedves papír törölközővel vagy konyharuhával. A spórát kávéskanállal óvatosan ki lehet kapirgálni a belsejéből, de ha nem vagyunk annyira finnyásak, akkor maradhat.
  2. Vékonyan kenjünk ki egy lapos tepsit, rakjuk rá a kalapokat, sózzuk, borsozzuk.
  3. Forró sütőbe tolva 20 percig sütjük.

a töltelékhez

  1. Amíg a gomba sül, elkészítjük a tölteléket. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés lenne, valamilyen zsiradékkal pótoljuk.
  2. Pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát benne, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikákat. Ha nem szeretnénk túl csípősre, akkor a jalapeno ereit vágjuk ki, és a magja is mehet a kukába. Az én gombámnak volt kicsi szára is, azt is felaprítottam, és beleraktam.
  3. Keverjük hozzá a főzelék maradékot, végül a felaprított főtt tojásokat, melegítsük össze.
  4. Vegyük ki a gombafejeket, óvatosan öntsük le a bennük összegyűlt levet. Osszuk el a tölteléket egyenlően, szórjuk meg a reszelt mozzarellával.
  5. Toljuk vissza a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 644
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk a parajfőzelékből mindig megmarad egy ilyen hihetetlen kicsi mennyiség, ami nem elég egy adagnak, kidobni meg sok. Ezt sütöttem ki belőle, és így még a főtt tojás meg a krumpliköret is megmenekült.

Hozzávalók

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...