Paradicsomszószos sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szega
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
63 kcal
-
10 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
60 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3039
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
65.4g csirkecomb73 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
-
10.9g passzírozott paradicsom3 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
8.7g vörösbor7 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.7g trappista sajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
132
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 182.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5790 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.6 g
Zsír
-
Összesen 224.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6939.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1472 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 2073 mg
-
Nátrium 2920 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 844 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 771 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 899 micro
Összesen
3039
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1515 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 ek bazsalikom
-
0.5 ek oregánó
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 dl vörösbor
-
0.5 csapott ek cukor
-
1 db babérlevél
-
20 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott csirkecombokat tetszés szerint alsó és felső combokká vágjuk. Sózzuk, borsozzuk (vagy csirke fűszersót alkalmazunk). Betehetjük egy zárt edénybe egy pár órára, kis olaj társaságában a jobb íz érdekében.
- A csirkéket az olajos tepsibe fektetjük.
- Elkészítjük a mártást: A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Beleöntjük a passzírozott paradicsomot (friss paradicsommal is megspékelhetjük). Beletesszük a fűszereket, a sót és a borsot, a zúzott fokhagymát, valamint a vörösbort, és az egészet jól átmelegítjük.
- Ráöntjük a tepsiben lévő csirkecombokra a szószt, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokra. Kb 30-40 percig sütjük, majd kivesszük, levesszük az alufóliát, és további 10-15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
- Köretként krumplipüré a javaslat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 15424
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szega
16 recept
A hűtőben maradt passzírozott paradicsom adta az ihletet, ezzel kicsit bolondítva a sült csirkét.