r
Nosalty Logó

Paradicsomszószos sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szega
Paradicsomszószos sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3039 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5790 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6939.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    2920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 3039 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1515 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott csirkecombokat tetszés szerint alsó és felső combokká vágjuk. Sózzuk, borsozzuk (vagy csirke fűszersót alkalmazunk). Betehetjük egy zárt edénybe egy pár órára, kis olaj társaságában a jobb íz érdekében.
  2. A csirkéket az olajos tepsibe fektetjük.
  3. Elkészítjük a mártást: A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Beleöntjük a passzírozott paradicsomot (friss paradicsommal is megspékelhetjük). Beletesszük a fűszereket, a sót és a borsot, a zúzott fokhagymát, valamint a vörösbort, és az egészet jól átmelegítjük.
  4. Ráöntjük a tepsiben lévő csirkecombokra a szószt, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokra. Kb 30-40 percig sütjük, majd kivesszük, levesszük az alufóliát, és további 10-15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  5. Köretként krumplipüré a javaslat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15424
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hűtőben maradt passzírozott paradicsom adta az ihletet, ezzel kicsit bolondítva a sült csirkét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...