r
Nosalty Logó

Paradicsomos tortiglioni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Paradicsomos tortiglioni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 854 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 2559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2768.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    2136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7206 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 854 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8305.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21619 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 2559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1784 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A tésztát egy ek sóval és egy kis olajjal forró vízben kifőzzük.
  2. A hagymát kockára vágjuk, és olajon dinszteljük.
  3. Rátesszük a darált húst, mikor kifehéredett, az összenyomott fokhagymát hozzákeverjük, és megszórjuk az oregánóval. Hozzáadjuk a sót, borsot, bazsalikomot is. Folyamatosan kevergetve kb. 10 percig főzzük.
  4. Rákanalazzuk a paradicsomsűrítményt és a ketchupot. Kb. két és fél deci vizet adunk hozzá, és rotyogtatjuk még 10 percig (attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretnénk a szószt).
  5. Egy tányéron a tésztára halmozzuk a paradicsomos keveréket, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2531
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából ez a tésztafajta gondolkodtatott el, hogy mit is készíthetnék hozzá... A képen láthatjátok az eredményt.:)

Hozzávalók

A szószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...