r
Nosalty Logó

Paradicsomos szűzpecsenye paprikalepénnyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos szűzpecsenye paprikalepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Összesen 445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Összesen 1781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    3001 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3510 micro
Összesen 1781 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük és megsózzuk. A zöldségeket megmossuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomokat kettévágjuk.
  2. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. A visszamaradt olajon a hagymát megfuttatjuk, rátesszük a fokhagymát, majd a paradicsomokat is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és erőspaprika krémmel ízlés szerint csípőssé tesszük.
  4. Visszatesszük a hússzeleteket egy percre, összemelegítjük.
  5. A paprikalepényhez a kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk.
  6. Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, és sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
  7. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. Leveseskanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük.
  8. Kivesszük, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3068
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy magazinban találtam ezt a szezonális receptet, amit akár télen is elkészíthetünk.

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...