Paradicsomos szűzpecsenye paprikalepénnyel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g koktélparadicsom14 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A paprikalepényhez
-
75g paprika12 kcal
-
53 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
445
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g koktélparadicsom54 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A paprikalepényhez
-
300g paprika49 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1781
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
39 kcal
-
16.6g újhagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
18g koktélparadicsom3 kcal
-
2.5g napraforgó olaj23 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A paprikalepényhez
-
18g paprika3 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8 kcal
Összesen
106
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 291.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
445
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 144.6 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3025.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1819 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1167.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 3001 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3510 micro
Összesen
1781
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 463 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A szűzpecsenyéhez
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dkg koktélparadicsom
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A paprikalepényhez
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A szűzpecsenyéhez
- A húst megmossuk, leszárítjuk, hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük és megsózzuk. A zöldségeket megmossuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomokat kettévágjuk.
- A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből.
- A visszamaradt olajon a hagymát megfuttatjuk, rátesszük a fokhagymát, majd a paradicsomokat is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és erőspaprika krémmel ízlés szerint csípőssé tesszük.
- Visszatesszük a hússzeleteket egy percre, összemelegítjük.
- A paprikalepényhez a kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk.
- Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, és sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
- Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. Leveseskanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük.
- Kivesszük, forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3068
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy magazinban találtam ezt a szezonális receptet, amit akár télen is elkészíthetünk.