r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti húsgombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Paradicsomos spagetti húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A húsgombócokhoz

Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A húsgombócokhoz

Összesen 2055 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A húsgombócokhoz

Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    26352 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 2055 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1297 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 101 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombócokhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és üvegesre pirítjuk az olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a bort, és 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, paradicsomkonzervet, és elkeverjük, majd beletesszük a húsgombócokat, és kb. fél óra alatt készre főzzük. Félidőben fordíthatunk rajta egyet. Ha nagyon felszívná a levet, akkor önthetünk alá egy kis bort, vizet vagy paradicsomlevet.

A húsgombócokhoz

  1. Az olívaolaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk.
  2. Hűtőbe tesszük fél órára, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.
  3. Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük, és adagonként körbepirítjuk a húsgombócokat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 10128
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 08.

Ajánló

Spagetti illik hozzá a legjobban!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az amerikai filmek egyik kedvenc fogása: szerepelt a Keresztapában, a Nagymenőkben, de még a Suzy és Tekergőben is!

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombócokhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...