r
Nosalty Logó

Paradicsomos-sáfrányos garnéla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Paradicsomos-sáfrányos garnéla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

garnéla

szósz és tálalás

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

garnéla

szósz és tálalás

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

garnéla

szósz és tálalás

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5194 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    2496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    15582 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1520 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 78 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

garnéla

szósz és tálalás

Elkészítés

garnéla

  1. Az olívaolajat és a fűszereket egy tálkában elkeverjük. A garnélákat, ha kell, megtisztítjuk (vágjuk ki a belüket, ha feketének látjuk), majd a felezett és magozott olajbogyókkal együtt a szószhoz adjuk.
  2. Alaposan összeforgatjuk az egészet, és 30 percre hűtőbe tesszük pácolódni. Ezalatt elkészítjük a paradicsomos szószt.

szósz és tálalás

  1. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a vékonyra szeletelt hagymát (egy nagy felét vagy egy kicsit használjunk) és a reszelt fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a darabolt és a sűrített paradicsomot, rámorzsoljuk a sáfrányt, és felöntjük a száraz fehérborral. Ha savanykásnak érezzük a paradicsomot, ellensúlyozzuk 1-2 teáskanál cukorral.
  3. Fedjük le, hogy ne fröcsögjön a paradicsom, és alacsony lángon, időnként megkeverve főzzük 15-20 percet.
  4. Ekkor jöhet bele a garnéla pácostul-olajbogyóstul. Így együtt főzzük további 10-15 percet, amíg a garnéla szépen átfő a paradicsomos szószban.
  5. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. Rizshez és burgonyához egyaránt szuperül passzol, de kenyérrel tunkolni is ér!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2751
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-sáfrányos garnéla
Rosanics Petra 351 recept

Gyors és egyszerű garnélareceptet mutatunk, aminek bárki bátran nekiállhat, még akkor is, ha előtte sosem próbálkozott tengeri herkentyűkkel. Itt ugyanis a szósz önmagában is isteni, a paradicsom, a hagyma és a sáfrány csodálatosak együtt, az olajbogyó pedig remekül egyensúlyozza az édeskésségüket. Egy kevés száraz fehérbort is löttyintettünk alá, ami nagyon jól áll a citromnak és a garnélának is. A tengeri herkentyű pedig csak a legvégén kerül bele, így nem lesz gumisan túlsütött (ami gyakori probléma), hanem omlós és szaftos marad, pont, ahogy mi imádjuk!

Hozzávalók

garnéla

szósz és tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...