Paradicsomos-sáfrányos garnéla
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
garnéla
-
5g olívaolaj47 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g garnéla71 kcal
-
33g zöld olajbogyó39 kcal
szósz és tálalás
-
5g olívaolaj47 kcal
-
17g fehér hagyma6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
4 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
270
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
garnéla
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
300g garnéla213 kcal
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
szósz és tálalás
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g fehér hagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
13 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
810
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
garnéla
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0.6g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
29.3g garnéla21 kcal
-
9.8g zöld olajbogyó11 kcal
szósz és tálalás
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
4.9g fehér hagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
6 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
9.8g fehérbor8 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
Összesen
78
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 288.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5194 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
270
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4052.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 866 mg
-
Nátrium 2496 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 866.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1707 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 15582 micro
-
Lut-zea 1188 micro
Összesen
810
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1520 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
78
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
garnéla
-
2 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk cayenne paprika
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
30 dkg garnéla
-
10 dkg zöld olajbogyó
szósz és tálalás
-
2 ek olívaolaj
-
1 kis db fehér hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 csipet sáfrány
Elkészítés
garnéla
- Az olívaolajat és a fűszereket egy tálkában elkeverjük. A garnélákat, ha kell, megtisztítjuk (vágjuk ki a belüket, ha feketének látjuk), majd a felezett és magozott olajbogyókkal együtt a szószhoz adjuk.
- Alaposan összeforgatjuk az egészet, és 30 percre hűtőbe tesszük pácolódni. Ezalatt elkészítjük a paradicsomos szószt.
szósz és tálalás
- Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a vékonyra szeletelt hagymát (egy nagy felét vagy egy kicsit használjunk) és a reszelt fokhagymát.
- Hozzáadjuk a darabolt és a sűrített paradicsomot, rámorzsoljuk a sáfrányt, és felöntjük a száraz fehérborral. Ha savanykásnak érezzük a paradicsomot, ellensúlyozzuk 1-2 teáskanál cukorral.
- Fedjük le, hogy ne fröcsögjön a paradicsom, és alacsony lángon, időnként megkeverve főzzük 15-20 percet.
- Ekkor jöhet bele a garnéla pácostul-olajbogyóstul. Így együtt főzzük további 10-15 percet, amíg a garnéla szépen átfő a paradicsomos szószban.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. Rizshez és burgonyához egyaránt szuperül passzol, de kenyérrel tunkolni is ér!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2751
- Feltöltés dátuma: 2021. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Gyors és egyszerű garnélareceptet mutatunk, aminek bárki bátran nekiállhat, még akkor is, ha előtte sosem próbálkozott tengeri herkentyűkkel. Itt ugyanis a szósz önmagában is isteni, a paradicsom, a hagyma és a sáfrány csodálatosak együtt, az olajbogyó pedig remekül egyensúlyozza az édeskésségüket. Egy kevés száraz fehérbort is löttyintettünk alá, ami nagyon jól áll a citromnak és a garnélának is. A tengeri herkentyű pedig csak a legvégén kerül bele, így nem lesz gumisan túlsütött (ami gyakori probléma), hanem omlós és szaftos marad, pont, ahogy mi imádjuk!