r
Nosalty Logó

Paradicsomos padlizsán tzatzikivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Paradicsomos padlizsán tzatzikivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomos padlizsán

Tzatziki

Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomos padlizsán

Tzatziki

Összesen 1175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomos padlizsán

Tzatziki

Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5404 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1955.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    1943 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    21614 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 1175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    793 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Paradicsomos padlizsán

Tzatziki

Elkészítés

Paradicsomos padlizsán

  1. A padlizsánt feldaraboljuk és megsózzuk, állni hagyjuk 10 percet. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és felszeleteljük a paradicsomot.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, majd pár perc után a paradicsomot és paradicsomszószt.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint korianderrel, és addig pirítjuk, amíg a paradicsomszósz teljesen elveszti a víztartalmát, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot is, ha a paradicsomunk túl savanyú lenne.

Tzatziki

  1. A megtisztított uborkát durvára reszeljük vagy Julienne-re vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd az uborkalevet kinyomjuk belőle.
  2. A görög joghurtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az uborkát, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 850
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos padlizsán tzatzikivel
Szimran 144 recept

Egy nyaralás alkalmával lestem el, azóta rendszeresen elkészítem. Kiváló vegetáriánus étel, könnyű és finom. 

Hozzávalók

Paradicsomos padlizsán

Tzatziki

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...